Plnený pečený baklažán

katuskapd - fotkakatuskapd, 13. januára 2011
Plnený pečený baklažán
Foto: katuskapd
2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
200 g
1 ks
 plátkový




Postup

  1. 1

    Baklažán umyjeme, prekrojíme po dĺžke. Vnútro opatrne vydlabeme a pokrájame na kocky. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej, nakrájaný baklažán osmažíme. Pridáme syr nastrúhaný najemno, rozšľahané vajíčko, soľ, korenie, a dusíme 10 minúť. Medzi tým si baklažán pokvapkáme olivovým olejom, naplníme ho ešte horúcou zmesou, prikryjeme plátkami syra, osolíme, okoreníme a dáme do rúry zapiecť. Podávame s rôznymi prílohami aj mäsom.

Diskusia k receptu

2010
Pekny recept, ja ked robim baklazan tak ho davam pre istotu do slanej vody na 30 minut .
coldbery
mne sa to velmi pozdáva...skutočne dobré a ľahké jedlo....:-)))
matahari1974
mám veľmi rada baklažan a vždy som ho robila iba cez leto na grile , tento recept je super ukladam do KK ďakujem...
A ten šalatik mňam ten robievam počas celeho roka ten nemy chybu hlavne keď je tam feta..
matahari1974
a ešte ma napadlo , dal by sa baklažan naplniť aj mletým mäsom???? Neskušala si .Vdaka
marianne69
@matahari1974 ja ho plnim aj mletym maskom,1x som ho tak jedla na dovolenke,bol vynikajuci....vdacna zeleninka je to, aj tento bude fajnovy...
honestka
@matahari1974 : aj ja bezne plnim baklazany roznymi masovymi aj zeleninovymi plnkami a jedlo nema chybu. Rada od @2010 je VELMI dobra. Namocte ho pred pouzitim, naviac potom ho nie je potrebne ani podlievat.
jeka
Dˇakujem pekne za receptík, lebo tohto roku zase chcem vypestovať baklažany, tak mi to príde vhod.
katuskapd
Dakujem za komenty, samozrejme robim aj s mletym masom, ale toto bola ta variacia. A do vody som neskusala, dakujem za radu, clovek sa uci stale :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia