Morčacie srdiečka s hlivou na smotane so zemiakovou knedľou fotorecept
Foto: izabella929
Máme radi vnútornosti. Dnes som urobila morčacie srdiečka s hlivou na smotane. Príloha zemiakové knedlíky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
80 g domáca |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
1 ks menšia |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka |
|
250 ml (33 %) |
|
1 PL |
|
Zemiaková knedľa: | |
2 ks väčšie |
|
100 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Morčacie srdiečka som umyla. Nakrájala som slaninu a cibuľu na kocky.
-
2
Srdiečka som nakrájala na kúsky. Hlivu som nekrájala, len som rozobrala, lebo neboli veľké kusy.
-
3
Na panvicu som dala slaninu, keď sa vytopil tuk, pridala som cibuľu a spolu opiekla.
-
4
Pridala som nakrájané srdiečka.
-
5
Keď sa spolu spojili chute, podliala som ich ružovým vínom. Opäť som ich nechala spolu podusiť.
-
6
Pridala som soľ, korenie, zázvor, rascu a mletú červenú papriku. Takto som dusila všetko spolu, pokiaľ sa časť tekutiny neodparila.
-
7
Potom som pridala nakrájanú papriku a paradajku. Podliala som malým množstvom vody a dusila pod pokrievkou.
-
8
Keď boli srdiečka mäkké, pridala som k nim hlivu a nechala spolu prejsť varom.
-
9
Pripravila som si smotanu s múkou a pridala som ju do jedla. Opäť som chvíľku nechala prejsť varom.
-
10
Hotové jedlo som zakryla pokrievkou a odstavila.
-
11
Zemiaky som ošúpala, nakrájala na malé kocky a uvarila v osolenej vode. Scedila som ich a podrvila. Pridala som k nim múku a soľ.
-
12
Dobre som cesto zmiesila a vytvarovala knedlíky.
-
13
Do hrnca som dala zovrieť osolenú vodu. Keď vrela, pridala som knedlíky a varili sa 15 min.
-
14
Keď vyplávali na vrch a uplynula doba varenia vybrala som ich ich z vody. Väčšie knedlíky varím 20 min.
-
15
Uvarené som nechala vychladiť tak, aby sa mohli pokrájať.
-
16
Mokrým nožom som ich krájala na kolieska.
-
17
Hotový obed už iba servírovala na tanier. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu