Foto: matased
Toto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť. Našla som ho v časopise Dobré Jedlo a po Zobraziť celý popisToto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť. Našla som ho v časopise Dobré Jedlo a po ochutnaní sme všetci v rodine skonštatovali, že jednoducho nemá chybu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté a osušené maso narežeme na tenké rezančeky, ochutíme karí korením, čiernym korením a soľou, dobre v miske premiešame a necháme odležať aspoň 15 minút.
- 2
Cibuľu nakrájame nadrobno, vo vyššom hrnci ju speníme na oleji a asi po 3 minútach pridáme maso. Za občasného premiešania opekáme zhruba 5 minút. Potom k nemu pridáme očistenú, na pásiky nakrájanú papriku, premiešame, podlejeme trochou vody, pridáme syr a necháme ho roztopiť.
- 3
Prepláchnutú ryžu scedíme, pridáme do hrnca s masom, pridáme k nej nové korenie a trocha soli. Prilejeme do hrnca 2 hrnčeky horúcej vody a na veĺmi miernom ohni dusíme 15 - 25 minút, kým voda nevsiakne do ryže. Ak ryža nie je dostatočne makká, prilejeme ešte trocha vody a 2-3 minúty dovaríme. Hotové jedlo podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
niekde som citala, ze pokial chcete jest ryzu palickami, je dobre neoplachovat ryzu pred varenim..len ju rovno supnut do hrnca a varit.. je potom pozliepana a nesmyka sa po tanieri... :) odskusam spolu s tymto receptikom :P dik