Rizoto karí so syrom

matased - fotkamatased, 26. októbra 2010
Rizoto karí so syrom
Foto: matased

Toto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť. Našla som ho v časopise Dobré Jedlo a po Zobraziť celý popisToto rizoto mi prišlo veľmi vhod pod ruku, keď som v týždni nevedela, čo uvariť. Našla som ho v časopise Dobré Jedlo a po ochutnaní sme všetci v rodine skonštatovali, že jednoducho nemá chybu.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček -250 ml
400 g, (morčacie)bez kože
1 ks
1 PL
1 KL
1 ks
2 trojuholníky
4 zrnká




Postup

  1. 1

    Umyté a osušené maso narežeme na tenké rezančeky, ochutíme karí korením, čiernym korením a soľou, dobre v miske premiešame a necháme odležať aspoň 15 minút.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame nadrobno, vo vyššom hrnci ju speníme na oleji a asi po 3 minútach pridáme maso. Za občasného premiešania opekáme zhruba 5 minút. Potom k nemu pridáme očistenú, na pásiky nakrájanú papriku, premiešame, podlejeme trochou vody, pridáme syr a necháme ho roztopiť.

  3. 3

    Prepláchnutú ryžu scedíme, pridáme do hrnca s masom, pridáme k nej nové korenie a trocha soli. Prilejeme do hrnca 2 hrnčeky horúcej vody a na veĺmi miernom ohni dusíme 15 - 25 minút, kým voda nevsiakne do ryže. Ak ryža nie je dostatočne makká, prilejeme ešte trocha vody a 2-3 minúty dovaríme. Hotové jedlo podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

shelley2mmm
velmi krasne nafotene chutne aromaticke papanicko... uz ho mam v KK :D
niekde som citala, ze pokial chcete jest ryzu palickami, je dobre neoplachovat ryzu pred varenim..len ju rovno supnut do hrnca a varit.. je potom pozliepana a nesmyka sa po tanieri... :) odskusam spolu s tymto receptikom :P dik
leily221
@shelley2mmm , rizoto by sa nikdy nemalo oplachovat, nielen vtedy ked ho chces jest palickami...napr. prave talianske rizito ma byt mazlave....recept vsak vyzera aj tak vyborne...kombinacia kari s kuraciim masom je vyborna, recept je navyse krasne nafoteny...urcite vyskusam :)
duschko
Ryzu mam rad na akykolvek sposob. Ryzoto zvlast. Ukladam do MKK. Urcite vyskusam.
sheilinka01
Rizoto vyzera super, urcite vyskusam, len sa chcem spytat, aku ryzu si pouzila? Gulatozrnnu?
matased
@sheilinka01 ja som použila guĺatozrnnú, vždy býva po uvarení "mazľavejšia", čo pri rizote vobec nevadí. Častejšie používam tú, a sem- tam k pečenému masu aj dlhozrnnú. Tak nech sa Ti to podarí...
marianne69
Toto rizotko aj mne prislo dnes velmi vhod a bolo vyborne,dobry receptik odporucam:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia