Diétne kuracie španielske vtáčky (pri diéte s obmedzením tukov)
Nedeľný obed som chcela pre maróda po operácii žlčníka spraviť už slávnostnejší. A keďže je už z nemocnice doma 10 dní, tak postupne testujeme Zobraziť celý popisNedeľný obed som chcela pre maróda po operácii žlčníka spraviť už slávnostnejší. A keďže je už z nemocnice doma 10 dní, tak postupne testujeme aj toleranciu na ochucovadlá. Už sa mi lepšie varí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Plátky z kuracích prsičiek marinujeme cez noc v marináde z vajca, sójovej omáčky, olivového oleja a provensálskych byliniek. 
- 2
Na druhý deň ich naplníme kúskom údeného tofu, sterilizovanou uhorkou, mrkvou a brokolicou. Po previazaní niťou vtáčky na panvici prudko opečieme na kokosovom oleji zo všetkých strán. Po zaliatí vodou pridáme ešte zvyšný tofu, uhorku, petržlen, mrkvu, brokolicu a kúsok zelerovej stonky. Pod pokrievkou dusíme cca 10 min. 
- 3
Z vtáčkov odstránime nite a šťavu zahustíme (kukuričným škrobom). Dovolila som si pridať aj trocha vegety. Ako prílohu som maródovi podávala cestovinu – slovenskú ryžu. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu