Diétne kuracie španielske vtáčky (pri diéte s obmedzením tukov)
Foto: lea24
Nedeľný obed som chcela pre maróda po operácii žlčníka spraviť už slávnostnejší. A keďže je už z nemocnice doma 10 dní, tak postupne testujeme Zobraziť celý popisNedeľný obed som chcela pre maróda po operácii žlčníka spraviť už slávnostnejší. A keďže je už z nemocnice doma 10 dní, tak postupne testujeme aj toleranciu na ochucovadlá. Už sa mi lepšie varí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plátky z kuracích prsičiek marinujeme cez noc v marináde z vajca, sójovej omáčky, olivového oleja a provensálskych byliniek.
- 2
Na druhý deň ich naplníme kúskom údeného tofu, sterilizovanou uhorkou, mrkvou a brokolicou. Po previazaní niťou vtáčky na panvici prudko opečieme na kokosovom oleji zo všetkých strán. Po zaliatí vodou pridáme ešte zvyšný tofu, uhorku, petržlen, mrkvu, brokolicu a kúsok zelerovej stonky. Pod pokrievkou dusíme cca 10 min.
- 3
Z vtáčkov odstránime nite a šťavu zahustíme (kukuričným škrobom). Dovolila som si pridať aj trocha vegety. Ako prílohu som maródovi podávala cestovinu – slovenskú ryžu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu