Foto: jody
:-)))
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Celú hlavu zeleru nakrájame na drobné kocečky, alebo nastrúhame.
-
2
Jednu cibuľu osmahneme do sklovita.
-
3
Pridáme kocky zeleru, posolíme, posypeme saturejkou a trochu osmažíme.
-
4
Šupneme tam feferónku a roh, podlejeme troškou vody a udusíme do mäkka. Zdusíme tak, aby sme nemali tekutinu, alebo túto dáme do nejakej polievky.
-
5
Osobitne upraženú druhú cibuľu zasypeme červenou paprikou a keď pustí farbu, zmiešame s mäsom, vajciami, uduseným vychladnutým zelerom, popučeným cesnakom a majoránom. Hustíme strúhankou, prípadne trochou múky.
-
6
Zo smesi formujeme fašírky a obalíme ich v strúhanke.
-
7
Medzitým si uvaríme zemiaky nakrájané na krížalky. Vodu scedíme do polievky a k zemiakom pridáme za lyžicu masla.
-
8
Karbonátky vypražíme z oboch strán do chrumkava. Alebo ich upečieme v rúre.
-
9
Podávame s kremžskou horčicou a surovou cibuľou. :-) Dobrú chuť prajem.
Naozaj veľký obdiv za tvoju pedantnosť pri krájaní zeleru :-)