Sliepka na čiernom korení fotorecept

bozulka - fotkabozulka, 8. augusta 2010
Sliepka na čiernom korení (fotorecept)
Foto: bozulka

Recept je veľmi jednoduchý,ja som ho prevzala od svojej maminky a chutí aj mojej rodine.Možno zachutí aj vám.

30 minút
príprava
2-21/2 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
väčšie množstvo
podľa potrebyso




Postup

  1. 1

    Uvaríme si slepačiu polievku podľa svojich zvyklostí.

    Sliepka na čiernom korení (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je sliepka skoro uvarená/aby sa nerozpadla/ vyberieme ju a necháme trošku vychladnúť.

    Sliepka na čiernom korení (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Veľké kosti vyberieme a pokrájame na menšie porcie.Uložíme do kastrola,hojne posypeme čerstvo mletým čierným korením,podlejeme slepačím vývarom,mäso ceľkom nezalejeme,vyberáme tuk z vrchu polievky.

    Sliepka na čiernom korení (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dochutíme soľou,zakryjeme pokrievkou a dusíme za občasného polievania šťavou až ostane iba tuk.

    Sliepka na čiernom korení (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme podávať s rôzne upravenými zemiakmi,ale my máme najradšej ryžu a misu šalátu alebo uhorkový šalát,cez zimu hoci čalamáda,kyslá uhorka a pod.

Diskusia k receptu

jody
Takéto recepty ja veru môžem, mňam!
frezia68
@bozulka :neviem,čo všetko som zmeškala ten týždeň,čo som nebola na receptoch,ale gratulujem k fotoreceptu.(ešte za názvom receptu dopíš FOTORECEPT a môžeš súťažiť) Ak je to Tvoj prvý,tak výborne si si poradila.A jedlo ľahké, s tou zeleninkou už mám chuť :-)))
bozulka
Nám veľmi chutí,toho korenia sa netreba báť,na obrázku je ešte málo.Dôležité je polievanie mäska a vydusenie až na tuk.Potom je to ono.
@frezi čka, ano je to moje prvé dielo,mordovala som sa včera skoro do 3hod rannej.Trvalo mi -než som pochopila,že mi to nejde preto,že mám veľké fotky.Už som to chcela vzdať.....na tretí pokus je to myslím celkom dobré.To vieš ...roky sú roky....Vedenie už máme sem tam popretrhané.
alexdidi
@bozulka , zvládla si to perfektne a recept tiež výborný...takto to robievala aj moja babka a robím aj ja, ibaže v rúre...
tinca
@bozulka gratulujem, v tvojom veku si šikulka. Podobne kedysi mamina robila sliepku, lebo voľakedy bolo peňazí pomenej, tak jednou rukou sa zabili dve muchy, bola aj polievka aj druhé, ale vždy mi to chutilo.
zdezda
Výborný, jednoduchý receptík:-))) všimla som si, že do pravej, poctivej slepačej polievky dávame rovnaké ingrediencie, to ma teší :-)))
honestka
aj mne si popomenulo jedno z jedal, ktore mamka robievala z tych najlepsich domacky vychovanych sliepociek, ktora sa chytila vtedy, ked uz prestala dobre znasat. A mali sme k nej vzdy nejaky privarok, aby sa bruska lepsie zaplnili. A vies Bozka, ze by som si prisadla k tvojmu stoliku? A navyse tanier tej vynikajucej slepacej polievky, wow;
Ja este len rozmyslam, co dnes na stol polozim...
bozulka
Ďakujem vám všetkým za váš záujem.@honestka polievočka musí byť vždy perfektná.To mám ešte z domu.Môj otec bol polievkový a každá polievka musela byť ako báseň aj moja svokra robievala výborné polievky,aspoň vieš akú návnadu som používala.....My starší sme sa naučili nielen modernú a svetové kuchyne,ale naučili sme sa aj z mála urobiť perfektnú hostninu.Takýchto receptov sme robievali ďaleko viac a šetky výborné.
@tinca máš pravdu,tých koruniek nikdy nebývalo dostatok,tak sa vymýšlalo aby sme sa najedli a pritom to bolo aj zdravé.Ďakujem aj za pochvalu aj tebe @alexdidi.Niekedy som tvrdohlavá a toto bol ten prípad keď som si hovorila,že musím....
bozulka
@alexdidi ,ďakujem si milá ako vedia v PO ľudia byť,mám tam nielen priateľov,ale aj rodinu.
jerica
@bozulka neviem ako opísať chuť, ktorú mám rada z varenej sliepky , keď sú paprčky a hlava , tomu neviem odolať. Robila si určite zo všetkých síl , ale výsledok je "mňam". Keby si ty vedela ako mi chutí slepačia polievka , dokonca z vrchu polievky , to mastné si dám na zeleninu , potlačím s vidličkou , keď je ešte v polievke karfiol , jedna (pre mňa) báseň. Hovorí sa tomu "obžerstvo , ja tú dg. mám .
bozulka
@jerica , veľmi dobre ti rozumiem,behy milujem také krásne lepkavé,hlavu bez zobáka ale mozoček z nej ano.To milovala moja maminka.Tá mala rada aj hlavy z rýb,ináč bola veľmi fajnová,ale hlavu z údenáča-len taký fukot...
violetacamorova
@bozulka dobrý zdravý recept, niekedy sme doma mali každú druhú nedeľu domácu sliepku z polievky ale veľmi mi iba varená nechutila tak som ju začala vyprážať v cestíčku a to len tak prasklo.Tvoje jedlo je aj oveľa zdravšie a určite chutnéééééééé!
bozulka
Ano máš pravdu.Sliepku robievam aj ja na rôzne spôsoby,či ju dám na smotanu s haluškami,alebo dám na pekáč niečo pridám napríklad plátky slaninky,zemiačky a je zase niečo iné.Takto upravená sliepka mne a mojej rodine najviac chutí.Vidím,že hľadáš aj v minulosti tak ako ja a niekedy sa oplatí.Ak budeš robiť neboj sa korenia a dopraj sliepočke.Želám dobrú chuť!
altyn
Dva v jednom, to sa mi páči! Sliepka sa už rozmrazuje a tentokrát je domáca, z trhu, tak by bolo škoda použiť to fajnové, uvarené mäsko len na rizoto alebo do fašírok. Ďakujem za radu @bozulka. :-)))
bozulka
No ahoj chlapče kde si sa stratil?Už som ťa dávno nevidela.Domáca sliepočka je na toto jedlo úplne najlepšia.Čierneho korenia sa vôbec neboj,len nepodlievaj ničím iba polievkou...to mastné čo je navrchu a hlavne musíš polievať.Dúfam že ti bude chutiť.
altyn
@bozulka je to výborný recept a som rád že som ho urobil podla teba. Predtým som z toho robil len rizoto alebo som ho pomlel do fašírky, no takto upravené je ako mladé kura! Teraz som si istý že sa mi oplatí zájsť na Miletičku na trh.... Ďakujem! :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia