Foto: bozulka
Recept je veľmi jednoduchý,ja som ho prevzala od svojej maminky a chutí aj mojej rodine.Možno zachutí aj vám.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si slepačiu polievku podľa svojich zvyklostí.
-
2
Keď je sliepka skoro uvarená/aby sa nerozpadla/ vyberieme ju a necháme trošku vychladnúť.
-
3
Veľké kosti vyberieme a pokrájame na menšie porcie.Uložíme do kastrola,hojne posypeme čerstvo mletým čierným korením,podlejeme slepačím vývarom,mäso ceľkom nezalejeme,vyberáme tuk z vrchu polievky.
-
4
Dochutíme soľou,zakryjeme pokrievkou a dusíme za občasného polievania šťavou až ostane iba tuk.
-
5
Môžeme podávať s rôzne upravenými zemiakmi,ale my máme najradšej ryžu a misu šalátu alebo uhorkový šalát,cez zimu hoci čalamáda,kyslá uhorka a pod.
@frezi čka, ano je to moje prvé dielo,mordovala som sa včera skoro do 3hod rannej.Trvalo mi -než som pochopila,že mi to nejde preto,že mám veľké fotky.Už som to chcela vzdať.....na tretí pokus je to myslím celkom dobré.To vieš ...roky sú roky....Vedenie už máme sem tam popretrhané.
Ja este len rozmyslam, co dnes na stol polozim...
@tinca máš pravdu,tých koruniek nikdy nebývalo dostatok,tak sa vymýšlalo aby sme sa najedli a pritom to bolo aj zdravé.Ďakujem aj za pochvalu aj tebe @alexdidi.Niekedy som tvrdohlavá a toto bol ten prípad keď som si hovorila,že musím....