Foto: elixir
Omáčka je nasladlá, so stopou pikantnosti po zázvore, nie však priamo štipľavá.
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle si rozohrejeme korenia, kým začnú voňať. Medzitým si očistíme a pokrájame na drobno cibuľu, cesnak a zázvor, dáme ich ku koreniam.
- 2
Umyjeme a pokrájame morčacie prsia. Pridáme ku korenistej zmesi, posolíme a opekáme (aspoň) do biela.
- 3
Podlejeme vodou, do ktorej následne dáme aj slivkový lekvár a ocot, premiešame.
- 4
Dusíme 5 minút, počas ktorých nakrájame paradajky na osminky. Tie následne primiešame k mäsu a ešte 5 minút dusíme.
- 5
Na tanieri posypeme pažítkou a môžeme podávať. Ako prílohu som dala ryžu zmiešanú s maslom a petržlenovou vňaťou, k tomu zavárané brusnice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu