Foto: marto990
Jednoduché, chutné jedlo, napríklad na fajnú večeru. Pokiaľ Vám chutí kyslá kapusta, mäsové guličky len podtrhnú výsledný šmrnc tohto jedla. Zdroj: Apetit
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Samozrejme, záleží všetko od množstva, ktoré chcete pripraviť, šikovné gazdinky si už množstvo prispôsobia podľa toho komu varia, a koľko majú jedákov:). Mleté mäsko zmiešame s koreninami a asi 3 lyžicami strúhanky, záleží aj či máte len mleté mäsko doma pripravené z mäsa, alebo kupenské s rôznym pomerom čistého mäsa atď. Primiešame aj cesnak a na drobno nakrájanú cibuľku.
-
2
Vytvarujeme guličky, ktoré vo vyššom oleji opekáme pomaly do zlatista. Nové zemiaky si poriadne umyjeme kefkou, a uvaríme v celku, do polomäkka. Ak vychladnú, nakrájame na väčšie kolieska.
-
3
Medzi tým si udusíme kapustičku, aby bola chrumkavá ale šťavnatá, s bobkovým listom a celým novým korením. Ja ju dusím potom, ako ju popražím na masti, na ktorej som vyprážal guličky.
- 4
Keď sa udusí, tak ako to máme radi, pridáme mäsové guličky a zemiakové kolieska. Osolíme, opepríme, opatrne premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
opražíte cibuľku, ak už je skoro hotová pridate stručik cesnaku, okorenite grilovacim korenim, mletym ciernym korenim, pridate spekačky nakrajane na menšie kusky, oprazite, pridate zemiačky, zaleteje vyvarom, osolte este stipkou soli a varite kym nie su zemiaky makke..
v miske si rozmiešate bryndzu s kyslou smotanou, a na zaver zamiešame do polievky, na konci pridavam majoranku, aj už je jedlo odstavene, plus nam chuti tato polievočka aj s chili, ktoreho staci pol malej papričky bez semienok, ked uz sa zemiačiky varia..
a dakujem za ohlasy:))