Gazdovská kapustnica alla Rudko

heslo5 - fotkaheslo5, 8. júla 2011
Gazdovská kapustnica alla Rudko
Foto: heslo5

Mám rád kyslú kapustu je zdravá.

Suroviny

 čerstvé
  alebo bujón




Postup

  1. 1

    KVASENÚ KAPUSTU DOBRE OPLÁCHNEME A POKRÁJAME.NAKRÁJAME SLANINU A OPEČIEME , POKRÁJAME CIBUĽU NA DROBNO A OPRAŽÍME DOZLATISTA,PRIDÁME DO KAPUSTY AJ S KLOBÁSOU POKRÁJANOU NA KOLIESKA.PRIDÁME GULÁŠOVÚ PASTU,KORENIE MLETÚ PAPRIKU A ŠAMPIÓNY POKRÁJANÉ NA PLÁTKY A VŠETKO VO VODE UVARÍME-PRIDÁME SLEPAČÍ BUJÓN. A NA MALÉ KOCKY NAKRÁJANÝ ZEMIAK NA ZAHUSTENIE POLIEVKY.

  2. 2

    OČISTENÉ A NAKRÁJANÉ ZEMIAKY NA KOCKY PRIDÁME SPOLU S ÚDENÝM MäSOM ,PRELISOVANÝM CESNAKOM DO POLIEVKY.A VARÍME KÝM NE Z MEKNÚ.DOCHUTÍME KORENÍM A PODÁVAME.

  3. 3

    TOTO JE VYDARENÝ ZÁVER

    Gazdovská kapustnica alla Rudko - obrázok 3

Diskusia k receptu

mamatata2
Ozaj pekná a iste aj chutná, teraz sa dá jesť , ak nie je veľmi mastná,aj studená a je nezvyčajne osviežujúca.
tatranka
Akosi som si zvykla,že dobrú kapustnicu z kyslej kapusty,servírujem v zime.No keď vidím tvoju,veru slinky tečú,pre to že ju máme veľmi radi.
evusik
u nás sa dobrá kapustová polievka s klobáskou, hríbami alebo aj s údeným varí aj v lete... tak ako píše @mamatata2 v lete sa dá jesť aj studená je dobrá kyselkavá, osviežujúca :-)
@heslo5 pekný recept .... vitaj na Vareche :-)
hubata
A nelepí sa potom na pusu studená? Tiež by mi takáto dobrá kapustička pasovala viac v zime.
altyn
Krásna a chutná polievočka, len sa mi zdá zbytočné pridávať tam bujón- akýkoľvek, veď si tam dal samé dobré "fajnotky" ktoré dodajú tú správnu chuť... :-)))
marta23
Ja kyslú kapustu, ktorá je v sude pravidelne udržiavaná, čistená, nikdy neoplachujem. Vyplavia sa z nej všetky cenné látky. minerálne soli a vitamín C. Možno máte iný názor ale to je škoda pre naše telo.
zinnajdha
táto je výborná počas horúceho letného dňa... Môže sa volať aj letná kapustnica.
evanaaa
Ani mňa nenapadlo robiť kapustnicu v lete, ale dalo by sa ( robím len asi dvakrát do roka).
Marta23, ja nemám domácu, kupujem a oplachujem, lebo až tak kyselú by sme nezjedli, ale najprv vodu zlejem, vytlačím a vypijem, tú z oplakovania zachytím ak bude treba dokyseliť počas varenia.
diabambulka
presne moja krvná skupina, kapusnicu poriadne kyslú milujem, sú tam samé dobré veci :-)))
marienka44
@Heslo5 ,pokial viem, zemiaky sa v kyslom prostredi narozvaria ani nezmaknu. Preto, ked varim zemiaky, napr. v supke , pridam kalistek octa a viem, ze sa zarucene nerozvaria !
Musel by si ich varit zvlast a potom uvarene pridat ku kapuste, ako robi moja priatelka. :-)
oblizprst
Marta23@ : Máš pravdu, kapustu neoplachujem, pripravila by som sa tak o množstvo organizmu prospešných látok, okrem vitamínov aj o enzýmy. Kapustnicu môžeme kedykoľvek, nielen v zime. Voľakedy dávno, keď neboli chladničky, sa zabíjačky a teda aj kapustnica, robievali iba v zime, ale to vtedy bola nutnosť. My si ju môžeme doprať vždy vtedy, keď na ňu máme chuť. Ja sa snažím pripravovať doma jedlá tak, aby som nemusela pridávať akékoľvek umelé doplnky stravy - bujóny, pasty a pod., najradšej podľa starej tradície. To čo dá dom a záhradka, je najzdravšie. Hypermarkety až potom.
bejaja
ani ja neoplachujem kapustu, taká dobre kyslá nám lepšie chutí a varím ju aj v lete s udeninou a klobáskou a ak rastú hríby, tak určite dám do nej čerstvé a veľa- nemá to chybu.
ludka10
...niet nad dobru polievku alebo kapustnicu z kyslej kapusty,
mozem aj v lete aj v zime...
..a tato tvoja vyzera velmi dobre, vitaj na vareche




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia