Huby na masle so smotanovým dipom

varicdaniel - fotkavaricdaniel, 11. apríla 2012
1-2
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
5 ks
1 PL
3 PL
1 PL
1 ks
1 krajec




Postup

  1. 1

    Šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky a dajte dusiť na rozpustené maslo na cca 15 minút. Sušené huby zalejte troškou vriacej vody a po 10 minútach ich nakrájajte nadrobno a spolu s vodou pridajte k šampiňónom. Poduste ešte 5 minút. Ochutenie nechám na vás. Ja som použil nastrúhanú kôrku parmezánu ale hodí sa i kvalitná sójová omáčka. Huby samotné sú výborné ale keďže je jar, rozhodol som sa ich osviežiť akýmsi dipom z kyslej smotany, ktorý si stihnete pripraviť počas dusenia húb.

  2. 2

    Kyslú smotanu so šťavou, cibuľkou, koriandrovou vňaťou a čiernym korením zmiešajte v miske a dip je hotový. Koriander kľudne nahraďte petržlenovou vňatou, ja mám n okne čerstvý, tak ho od radosti pridávam všade okrem koláčov. Pre kompletné jedlo odporúčam opečený chlieb potretý cesnakom, ktorý si budete namáčať do hubovej šťavy.

Diskusia k receptu

janikbj
jóóó, krása, určite vyskúšame, huby u nás idú. ďakujem za recept :-)
lucylee
No toto, dalsi krasny a urcite chutny recept. Skoda, ze prave taketo zdrave a jednoduche jedla maju tak malo komentarov.
marta23
Mám doma včera kúpenú hlivu. Aj ja urobím zmenu v recepte. KK
aroooo
Vynikajúci nápad,jednoduché a rýchle prípravy jedál si ukladám zvlášť, aj toto tam ide.
evanaaa
Dusené huby-hríby občas si dám , tvoje tiež dobre vypadajú, len asi som nepochopila - ..kyslú smotanu so šťavou,...v bode 2., akou šťavou?
lucylee
@evannaaa s citronovou stavou :-)
@varicdaniel vcera som to mala na veceru. Parmezan som nemala, ale pouzila som kvalitnu sojovu omacku. Kedze chlieb vecer nejem a bala som sa to jest same, huby su predsa len tazke, tak som si urobila karfiolovo-patrnakove pyre a k tomu salat z rukoly a polnicka. Smotanovy dip krasne doladil toto krasne a chutami vyvazene jedlo. vdaka za inspiraciu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia