Foto: varicdaniel
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky a dajte dusiť na rozpustené maslo na cca 15 minút. Sušené huby zalejte troškou vriacej vody a po 10 minútach ich nakrájajte nadrobno a spolu s vodou pridajte k šampiňónom. Poduste ešte 5 minút. Ochutenie nechám na vás. Ja som použil nastrúhanú kôrku parmezánu ale hodí sa i kvalitná sójová omáčka. Huby samotné sú výborné ale keďže je jar, rozhodol som sa ich osviežiť akýmsi dipom z kyslej smotany, ktorý si stihnete pripraviť počas dusenia húb.
- 2
Kyslú smotanu so šťavou, cibuľkou, koriandrovou vňaťou a čiernym korením zmiešajte v miske a dip je hotový. Koriander kľudne nahraďte petržlenovou vňatou, ja mám n okne čerstvý, tak ho od radosti pridávam všade okrem koláčov. Pre kompletné jedlo odporúčam opečený chlieb potretý cesnakom, ktorý si budete namáčať do hubovej šťavy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@varicdaniel vcera som to mala na veceru. Parmezan som nemala, ale pouzila som kvalitnu sojovu omacku. Kedze chlieb vecer nejem a bala som sa to jest same, huby su predsa len tazke, tak som si urobila karfiolovo-patrnakove pyre a k tomu salat z rukoly a polnicka. Smotanovy dip krasne doladil toto krasne a chutami vyvazene jedlo. vdaka za inspiraciu :-)
som rád, že chutilo :)