Foto: elixir
...s farebnou zeleninou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme si suroviny.
-
2
Dáme si variť umyté zemiaky v šupke do mäkka...
-
3
...a očistené fazuľky na 10-15 minút.
-
4
Umyjeme a nakrájame si papriku aj mäso na menšie kúsky.
-
5
Keď sú zemiaky uvarené, schladíme ich studenou vodou, ošúpeme a roztlačíme.
-
6
Pridáme k nim maizenu, múku, čierne korenie, soľ, muškátový oriešok a pol žĺtka...
-
7
...vypracujeme cesto.
-
8
Z neho potom čajovou lyžičkou tvarujeme malé knedlíky a varíme ich, kým nevyplávajú na povrch.
-
9
Rozohrejeme 2 PL oleja na panvici a pridáme tam okvapkané knedlíky a krátko opražíme na panvici na silnejšom plameni.
-
10
Potom ich dáme bokom, na panvicu dolejeme 1 PL oleja a dáme doň opiecť kuracie prsia. Opekáme zhruba 4 minúty, kým nam nezačnú trošku hnednúť. Potom ich osolíme, okoreníme a dáme nabok.
-
11
Na panvicu opäť dolejeme 1 PL oleja. Dáme na ňu pokrájanú cibuľku, papriku a okvapkané, pokrájané fazuľky, osolíme a okoreníme, opražíme 4 minútky.
-
12
Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme 5 minút odokryté.
-
13
Medzitým si prichystáme zmes sladkej a šľahačkovej smotany zmiešanú s paradajkovým pretlakom.
-
14
Zmes pridáme na panvicu a aj mäso s knedlíkmi, ochutíme majoránom.
-
15
Dve minúty prehrejeme a môžeme podávať.
po druhé:jedlo ma láka
po tretie:je to dobré?
žeby som to skúsila...:-)
@radost kto neskúsi, nevie :) Ale verím, že by Ti chutilo,... môj drahý začal chváliť hneď ako ochutnal. :)
Čas s prípravy môžeš skrátiť, keď si zemiaky uvaríš a prelisuješ večer (pozri prípravu zemiakov v mojej zemiakovej roláde varecha.pravda.sk/recepty/zemiakova-rolada-nateplo-aj-nas...
Recept si ukladám , vyskúšam.