Baklažánový „tatarák“ so sušenou paradajkou

Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 28. júla 2013
Baklažánový „tatarák“ so sušenou paradajkou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľký
1 PL
1 ks
1 PL
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku do zlatista. Pridáme očistený na kocky pokrájaný baklažán. Spolu dusíme asi 10 minút.

  2. 2

    Na konci ochutíme soľou, sójovou omáčkou, korením a pridáme sušené paradajky. Všetko zľahka zmiešame ponorným mixérom, ale nie až do kašovitej konzistencie.

  3. 3

    Podávame s hriankovými trojuholníkmi, opečenými na panvici alebo v hriankovači.

Diskusia k receptu

harleyka
výborné! nevedela som, čo s baklažánom a o hodinku na to si už pochutnávam, dík za recept :)
celka1
výborné, práve sme dojedli!!! :) ďakujem za receptík.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia