Baklažánový „tatarák“ so sušenou paradajkou
Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 28. júla 2013
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 28. júla 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku do zlatista. Pridáme očistený na kocky pokrájaný baklažán. Spolu dusíme asi 10 minút.
- 2
Na konci ochutíme soľou, sójovou omáčkou, korením a pridáme sušené paradajky. Všetko zľahka zmiešame ponorným mixérom, ale nie až do kašovitej konzistencie.
- 3
Podávame s hriankovými trojuholníkmi, opečenými na panvici alebo v hriankovači.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu