Sviečková pečená v maslovom ceste
aj tento recept som si opísal z kalendára naša gazdinka
Treska na zázvore a zmesi 4 korení
Už dlhšiu dobu som si lámala hlavu s tým, čo s mojou treskou v mrazáku...
Bezlepkové fussiloto
tento recept je môja dnešná improvizácia, doma som mala 1 ks panenky a čo s ňou?...
Tekvicová kaša s bravčovým mäsom a zeleninová polievka so šafranom
Príprava trvá v závislosti od počtu pomocníkov a zeleniny, či ju máme načistenú a pripravenú v mrazničke alebo nie....
Farro so stir fry zeleninou
Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom...
Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...
Pečeňové šúlance
Tento recept mám od svokry a velmi chuti mojim obidvom detom je trocha pracny ale oplati sa...
Kurča po provensálsky
Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Každú porciu obalíme plátkami slaniny, omotáme niťou alebo slaninu...
Zeleninovo-obilninová miešanica Zbojíčka
Tento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina...
Francúzke kurča po slovensky
tento recept so opísal s kuchárskej knihy Petra Novotného ale nie som si isty
Šampiónové chlebíky
Chcela som spraviť konečne teplé raňajky tak som si privstala pred prácou a vzniklo toto :) Recept je...
Risotto Amarone
Na olivovom oleji osmažíme najemno nasekanú cibuľu, pridáme ryžu a stále miešame, až kým nie...
Hubový olovrant
Chutný, ľahký , nenáročný na prípravu. Najradšej ho pripravujem vtedy, keď už máme mäsa vyše hlavy.
Segedínský guláš
Pliecko nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno. V tlakovom hrnci rozohrejeme bravčovú masť, na nej...
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...
Domáce bravčové rebierko na dubáčencoch
Na sobotu som pripravila skvelý obed, lebo konečne začali aj u nás rásť dubáky... hoci...
Obličky s mandľami
Obličky rozrežeme, vyčistíme a umyjeme. Nakrájame ich na kocky, osolíme a opražíme v rozpálenej masti....
Huby s olomouckym syrčekom
5dl naložených húb, 4 vajcia, 50g masla, 200g pôru, 2 olomoucké syrčeky, pažítka, mleté čierne korenie, sol....
Rizoto s mäsom a hroznovými listami
Fantasticky chutné rizoto, ku ktorému stačí už len šalát, alebo kyslé uhorky. Ja toto...
Šťavnatá pražma so šafránom
Pre milovnikov ryb pridavam jednoduchy recept z par surovin.
Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....
Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône,...
Dolné morčacie stehná na slanine, zeleri, cibuli a jablkách
Recept vznikl náhodně. Chtěla jsem upéct dolné morčacie stehná na zeleru, cibuli používám často a jablko volalo po zpracování....
Basmati so zeleninkou a lečom
Nezvyčajné? A čo, treba skúšať nové veci. Mne to veľmi chutilo, tak sa s...
Rybací perkelt
Rybacie filé nemusí byť iba vyprážané. Dá sa pripraviť na mnoho iných spôsobov. Čo tak...
Bravčový rezeň so zelerom
Rezeň naklepeme, osolíme a obalíme v múke. Na panvici zohrejeme olej, rezeň sprudka opečieme...