
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...

Hovädzí perkelt s hroznovým lekvárom a vínom
Dnes skôr sviatočný obed z domácej hovädzinky, ktorú som robila na domácom hroznovom lekvári z čierneho...

Zeleninová mix polievka so sherry
Kombinácia zeleniny často prináša nové chute a ja s mojou sa im nemienime brániť. Naopak u...

Koliečkové párky
Špekáčiky si nakrájame na koliečka a dáme do hrnca. Hneď podlejeme vodou cca 1dl. Prykryjeme...

Rezne zo sviečkovice s kuracou pečeňou
slávnostný obed a je môjho brata ktorý ho pripravil na svoju 50

Perkelt z kuracích pŕs do plaviek
S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....

Kuracie prsia s pomarančom a feniklom
Explózia chuti. Jedinečná kombinácia basmati ryže s kuracími prsami s pomarančom a feniklom.

Farro so stir fry zeleninou
Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom...

Cestoviny s paradajkami, mozzarellou, pestom a špenátom
Tento recept som dostala od známeho zo Šale, recept si môžete upraviť, niekedy ho robím...

Brokolica s ružovým hroznom preliata jogurtovou zálievkou
Netušila som, že kombinácia brokolice, ružového hrozna, jogurtu a syra (prípadne s orechmi) môže...

Fiš paprikáš
Ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým nakrájame...

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami
Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

Krupoto s bravčovým stehnom
Na horúcom oleji nechám zosklovatieť nakrájanú cibuľku a trošku rasce. Pridám bravčové stehno, ktoré som...

Výdatný hrniec
nachystáme si suroviny, uvarené zemiaky ošúpeme a pokrájame na kolieska, párky tiež pokrájame na kolieska...

Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

Prírodné rezne v mandarínkach
Rezne na okrajoch narežeme, naklepeme ich, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Vyberieme...

Paradajková pochúťka
Nepasírovaná, dušená rajčata z mrazáku bez výrazného ochucení....

Letní kuřecí kotlík s houbami a zeleninou
Tento pokrm můžete doplniti o jinou sezonní zeleninu . Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/

Losos v zeleninovom obale s novými zemiakmi
lososa si len osolím a okorim. Panvicu jemne potriem olejom a lososa sprudka z každej strany opražím,...

Segedínske miešané mäso
Mäso pokrájeme na kocky, opražíme v rozohriatej masti, pridáme cibuľu, pokrájaný bôčik a znovu opražíme. Podlejeme vývarom,...

Hus na poľský spôsob
Tento recept som získal pri mojej pracovnej ceste v Poľsku od pani domácej čo som bol ubytovaný....

Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.

Kúsky kuracích stehien z ČKD marinády
V kalendári 2023 - 30. týždeň, ma zaujal recept - morčacie prsia v orientálnej marináde. Inšpirovaný predstavou chutného mäsa, som sa rozhodol pre repete....