Dusené baklažány s pohánkou

magnuska - bez fotkymagnuska, 22. marca 2013

Jeden zo série jednoduchých receptov slúžiacich na liečbu alergií, ktoré som sa rozhodla tu prepísať. Prevzaté z knihy Alergie a výživa od Miloša Hájeka. Zobraziť celý popisJeden zo série jednoduchých receptov slúžiacich na liečbu alergií, ktoré som sa rozhodla tu prepísať. Prevzaté z knihy Alergie a výživa od Miloša Hájeka. Riešenie pre všetkých čo už zúfajú!

Suroviny

2 ks




Postup

  1. 1

    Marinované baklažány krátko povaríme v troche vody, do ktorej sme pridali olej a dusíme pod pokrievkou spolu s pórom a cibuľou, ktoré sme nakrájali na drobno. Marinovanie baklažánov: Baklažány poriadne umyjeme, očistíme, olúpeme a nakrájame buď na plátky (dusenie) alebo kocky (varenie). Marinádu pripravíme buď z 3% roztoku soli alebo cesnaku - cesnak drvíme do vody, ktorej musí byť toľko, aby boli v nej baklažány celkom ponorené - necháme ich v ňom aj dve hodiny. Nakoniec nálev zlejeme a baklažány prepláchneme niekoľko krát čistou vodou.

  2. 2

    Na konci úpravy pridáme vňať cibule alebo cesnaku a vmiešame do baklažánov pohánku, ktorú sme pripravili zvlášť. Osoby, ktoré zle znášajú cesnak a cibuľu použijú ako náhradu - pór.

Diskusia k receptu

tiginko
@Magnuska nič v zlom, ale tu nie sú veľmi obľúbené "prepísané" recepty, ale odskúšané...to by sme tu mohli všetci prepisovať kuchárske knihy a zošity...
magnuska
:-) jasné, ale sú odskúšané s vynikajúcimi výsledkami! Preto som sa ich rozhodla prepísať pre ostatných zúfalých rodičov, ktorých deti sú alergické tak, že nemôžu jesť už takmer nič /prežila som to na vlastnej koži s 8 ročnou dcérou. Dnes je OK a to mala hrozné stavy/. Prelúskala som všetku dostupnú literatúru a keďže nie som zástancom napchávania sa liekmi /to alergiu nevylieči, len utlmí dôsledky/ hľadala som spôsob "ako" a spomínaná kniha a tieto absolútne jednoduché, hoci zložito pripravované jedlá, zabrali. Nie každý má to "šťastie", čas a peniaze študovať a hľadať ako som mala ja, lebo do práce som chodiť nemohla, musela som variť z ničoho /žiadne mlieko, múka, cukor, kvasinky, vajcia/ stravu 5 krát denne, dcéra mi doslova odchádzala pred očami. Recepty prepisujem doslovne ako sú tam písané. Nie je to kniha plná receptov. Je návod ako sa vyliečiť a princíp ako to spraviť. Je to kniha staršia a vydaná takpovediac na kolene, spracúva teórie staré stovky rokov ako aj výsledky z poctivých výskumov pred 89. Vieme o čom je dnes medicína, či nie? Budem to prepisovať ďalej hoci sa to niekomu nepáči, a budem rada ak to pomôže aspoň jednému rodičovi a aspoň jednému dieťaťu uľahčí život a vráti radosť do života. Nie sú to recepty na bežné používanie. Alergikov pribúda denne. Gro problému tkvie v tom, čo a ako jeme, akú máme životosprávu. A tadiaľ vedie aj cesta k vyliečeniu. Recept je určený, pre úzku skupinu ľudí, ktorý to chápu a dajú sa na túto cestu. Samozrejme takého hnusné recepty netreba jesť doživotne. Potom si vyberieme aj nejaké z iných položiek.
Vďaka za pochopenie.
lylyyy
mňa tento recept potešil veľmi.. viem aké je to, nemôcť jesť skoro nič.. a takéto jednoduché veci ma niekedy nenapadnú samú.. takže dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia