Ryža ala Bamarika

bamarika - bez fotkybamarika, 5. januára 2013

Táto ryža chutila každému, kto ju ochutnal.Samotná chuť ryže ma veľmi neoslovila, preto som sa snažila jej chuť vylepšiť.Dúfam, že aj vám bude chutiť Zobraziť celý popisTáto ryža chutila každému, kto ju ochutnal.Samotná chuť ryže ma veľmi neoslovila, preto som sa snažila jej chuť vylepšiť.Dúfam, že aj vám bude chutiť a môj recept si obľúbite.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 dl
0,4 dl
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ks (malá)
1 ks (malá)
podľa chuti
podľa chuti
7 dl (vriaca)




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme olej.Pridáme umytú ryžu,opražíme do sklovita.

  2. 2

    Pridáme cibuľu, papriku,soľ,petržlenovú vňať,majorán,čierne korenie a vegetu.Prilejeme vriacu vodu, prikryjeme, úplne stíšime plameň a dusíme 15 min.

Diskusia k receptu

huck
Niečo podobné pripravoval môj otec, spomínam si, že bol vždy a každý, z jeho takto pripravenej ryže naprosto "PAF". Vdaka, že si mi receptík pripomenula, lebo vtedy ked som mohla ockov recept vložiť do svojej memorie, pokladala som samozrejmosťou, že bude s nami naveky a príprava tejto ryže je exkluzívne jeho domenou... No, žiaľbohu ocko odišiel navždy a recept na skvelú ryžu s ním... Vdaka
radulienka
Výborný recept. Aj ja robievam túto ryžu a pridávam ešte tak za dve hrste mrazeného hrášku, je to tiež fajn...
marikafil
No, asi by pomohol obrázok - ja som o takejto ryži ešte nepočula, tak by som rada vedela, či tam ide celá cibuľa, alebo ju treba pokrájať...rovnako aj papriku.
Lebo už som robila ryžu tak, že som do celej cibule napichala klinčeky a po uvarení ryže som tú cibuľu aj s klinčekmi vyhodila, zostala len krásna vôňa.
bamarika
Ahoj Marikafil, som rada, že ťa zaujala ryža na môj spôsob. Cibuľu malú a papriku tam dávam vcelku a potom ju po uvarení vyhodím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia