Foto: alzbetty
Pôvodne som chcela uvariť len dačo jednoduché slovenské s dusenou zeleninou.. a potom som začala hádzať doslova všetko čo "chladnička dala", kadejaké koreniny Zobraziť celý popisPôvodne som chcela uvariť len dačo jednoduché slovenské s dusenou zeleninou.. a potom som začala hádzať doslova všetko čo "chladnička dala", kadejaké koreniny a na záver mi vyšiel akýsi mix všetkých možných kuchýň :D
porcia
Suroviny
1/2 hrnčeka |
|
|
|
|
|
Zelenina: | |
kúsok |
|
hrsť |
|
1/2 ks |
|
1/2 hrsť |
|
1/2 hrsť |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
50 g |
|
|
|
1/4 ks |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Konečne som mamu ukecala a kúpila krúpky... tak som uvarila pol šálky s trochou soli vo vode a keď boli hotové zliala a posypala mletým bielym korením.
- 2
Nakrájanú cibuľu som osmažila na oleji.. a pridala plátky cesnaku.. a začala hádzať tie koreniny... postupne sa to začalo meniť na dačo medzinárodné :D Keď sa všetko trošku opieklo hodila som tam nakrájanú papriku, mrkvu, hrášok, strúčiky.. a podliala vodou, zľahka podusila.
- 3
Šošovicu si namočíme vopred a uvaríme do polomäkka. Do zeleninovej zmesi pridáme sparenú, ošúpanú a nakrájanú paradajku, šošovicu a cuketu bez jadierok (prípadne zeleninu podľa chuti) a zalejeme pretlakom. Osolíme, udusíme domäkka a potom vydusíme zbytočnú šťavu. Všetko podľa chuti osolíme a ochutíme tymianom.
- 4
Taká vyhladovaná som došla z kúpaliska že som zbaštila všetko čo som navarila :D plný tanier a veru mi chutilo :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
International vegetables = len dačo jednoduché slovenské.
@alzbetty - nenechaj sa odradit......casom prides na to, ze netreba miesat vêla vela korenin, ktore zamaskuju chut surovin. Hlavne var, ked ta to tesi ;)