International vegetables

alzbetty - fotkaalzbetty, 30. júla 2013
International vegetables
Foto: alzbetty

Pôvodne som chcela uvariť len dačo jednoduché slovenské s dusenou zeleninou.. a potom som začala hádzať doslova všetko čo "chladnička dala", kadejaké koreniny a na záver mi vyšiel akýsi mix všetkých možných kuchýň :D

1-2
porcia

Suroviny

1/2 hrnčeka
Zelenina:
kúsok
hrsť
1/2 ks
1/2 hrsť
1/2 hrsť
1 ks
1/2 ks
50 g
1/4 ks
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Konečne som mamu ukecala a kúpila krúpky... tak som uvarila pol šálky s trochou soli vo vode a keď boli hotové zliala a posypala mletým bielym korením.

  2. 2

    Nakrájanú cibuľu som osmažila na oleji.. a pridala plátky cesnaku.. a začala hádzať tie koreniny... postupne sa to začalo meniť na dačo medzinárodné :D Keď sa všetko trošku opieklo hodila som tam nakrájanú papriku, mrkvu, hrášok, strúčiky.. a podliala vodou, zľahka podusila.

  3. 3

    Šošovicu si namočíme vopred a uvaríme do polomäkka. Do zeleninovej zmesi pridáme sparenú, ošúpanú a nakrájanú paradajku, šošovicu a cuketu bez jadierok (prípadne zeleninu podľa chuti) a zalejeme pretlakom. Osolíme, udusíme domäkka a potom vydusíme zbytočnú šťavu. Všetko podľa chuti osolíme a ochutíme tymianom.

  4. 4

    Taká vyhladovaná som došla z kúpaliska že som zbaštila všetko čo som navarila :D plný tanier a veru mi chutilo :D

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
presne taketo mixy budia hrozu, myslis ze ked tam "nahadzes" vsetko korenie co najdes doma, uklohnila si nieco medzinarodne?
@mirop - ved je mladucka, ma 18 rokov......

@alzbetty - nenechaj sa odradit......casom prides na to, ze netreba miesat vêla vela korenin, ktore zamaskuju chut surovin. Hlavne var, ked ta to tesi ;)

Pridaj komentár k receptu: