Kurča na paprike

peter64 - fotkapeter64, 9. októbra 2011

Stará dobrá a overená klasika ktorú mám od mamky.

Suroviny

1,5-2 kg
60 g
50 g
1/8 l
20 g
2 alebo1 ks-pl alebo paradajkový pretlák




Postup

  1. 1

    Väčšie očistené,vypitvané kurča rozdelime na päť časti a osolime.V rajnici na rozohriatom masle,opražime nadrobno pokrájanú cibuľu s paprikou.Kurča vložime do rajnice a po chvili ho trocha podlejeme vývarom a dusíme domäkka.(Pri dusení ho obratime).Mäkke kurča vyberieme,do šťavy nalejeme kyslu smotanu rozmiešanú s múkou a povaríme.Kurča upravíme na misu a polejeme precedenou šťavou.Ak chceme mať omáčku červenú,vmiešame do nej pred varením lyžicu prelisovaných rajčin.

Diskusia k receptu

sovka62
Veru klasika, ale asi ani nepoznám človeka, ktoré by nechutila. Ja pridávam aj mrkvu a zeler, pred zahustením vyberiem mäso a rozmixujem ponorným mixérom. To preto, že moje vnučky nejedia zeleninu, ale takto ju do nich prepašujem.
vovodca
Ano, je to dobré dať tam tu zeleninku, mne do hrnca pod mixér "padne" aj cibula z polievky,karfiol,petržlen




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia