
Grécka ryža s kôprom
Vitajte v kulinárskej oáze, kde sa stretávajú chute Stredozemného mora a vôňa čerstvých byliek!...

Rebarborový koláč s marcipánom a posýpkou
Keď sa na trhoch a v záhradkách začne objavovať rebarbora, treba jej sezónu čo najlepšie využiť....

Pšenový nákyp so slivkami
Pšeno je mojou obľúbenou surovinou. Je veľmi vďačné, dá sa robiť naslano, aj nasladko....

Waflové rozetky
Volajú sa aj vysmážané kvety. Robia sa v období fašiangov podobne ako šišky či fánky....

Ananásovo-cesnakový šalát
Tento recept som našla v novinách ako - zdravý. Ešte som ho nerobila.

Žemľová polievka
Táto polievka je asi z roku 1900, už ani neviem kde som ju vyhrabala. Napriek...

Teľacie s ovocnou zmesou
Rezne zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a na oleji z oboch strán opečieme....

Údenársky šalát
Salám zbavíme slupky a nakrájíme na slabé plátky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Muffiny s talianskym pestom
Tento recept je úžasný, milujem ho, síce som ho robila iba dva krát, ale...

Linecké kolieska pre alergikov
Všetky suroviny zmiešame a necháme uležať v chlade. Pred vykrajovaním vyberieme z chladničky a dôkladne znovu...

Pestro korenené klobásky
Mäso zomelieme najemno a dáme do hlbšej misy. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, ...

Hrnčekový jablkový koláč s orechmi a čokoládou
Hrnčekový koláč, ktorý sa rozplynie na jazyku. Skvelý ku kávičke.

Houbový salát
Kdo sbírá houby, jistě zavařuje i do octa. Takové pikantní, kyselé houby s majonézou...

Slaný brokolicový koláč
Kombinácia neobvyklých surovín môže znamenať zaujímavý výsledok.

Drožďové a tofu knedličky do polievky
Alternatíva chutných knedličiek do polievky pre vegetariánov.

Kapr se žampiónovou nádivkou
Bohužel jsem přišel o celou databázi fotografií, takže tentokrát je recept jen formou textu.

Mechelebe
Viem, že názov znie trošku zvláštne a nič nikomu nenapovedá, ale vznikol jedného pekného dňa,...

Kačacie stehná na kyslej kapuste
Kačacie mäso je chutné, nech je pripravené akokoľvek....

Jarná špargľová polievka s parmezánovými krutónmi bez lepku
Jarná špargľová polievka je výborné sezónne jedlo, ktoré treba určite vyskúšať....

Uhorky marinované v hrubozrnnej dijonskej horčici
Osvěžující doplněk ke grilovaným masům, řízkum fašírkám... samotné, k vajíčkům a pod. Vychlazené jsou bezkonkurenční....

Bravčová sekaná s cuketou
Sekaná z cukety a mletého bravčového pliecka je tá správna voľba k obedu.

Ryža s píniovými orieškami
Ryžu uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania opatrne opražíme píniové...

Cuketa s kukuřicí na jarních cibulkách a bílém víně
Sezona cuket a s ní i nové recepty