Polievka Saint Germain, pravá, neskrátená verzia
Toto je pravá Saint Germain, na porovnanie so skrátenou verziou. Je vynikajúca, a chutí mi už len kvôli tomu, že je s ňou viac Zobraziť celý popisToto je pravá Saint Germain, na porovnanie so skrátenou verziou. Je vynikajúca, a chutí mi už len kvôli tomu, že je s ňou viac roboty. Ale pre nóbl návštevy varím skrátenú verziu, ešte to nikto nespoznal, hehe.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
2 strúčiky |
|
50 g (oravská prerastená) |
|
20 g |
|
1 ks |
|
2 vetvičky |
|
2 vetvičky |
|
1 ks (zelený list) |
|
3 krajce |
|
20 g na opečenie |
|
50 g |
|
1 liter , zeleninový |
|
4 vetvičky, čerstvá na ozdobu |
|
Postup
-
1
Hrach prepláchnem dôkladne v studenej vode. Dám do veľkého hrnca variť. Nechám vrieť cca 5 minút, zbieram penu. Vodu zlejem, znova dôkladne prepláchnem, nechám na site odkvapkať.
- 2
Nakrájam pór, mrkvu, cibuľu na kocky. Roztlačím plochou stranou noža cesnak. Nelisujem! Pripravím si bouquet garni: Do zeleného listu póru dám bobkový list, vetvičky tymiánu, petržlenu, zaviažem špagátikom.
- 3
Nakrájam slaninu na prúžky, blanšírujem 1 minútu vo vriacej vode. Scedím, nechám dobre odkvapkať.
- 4
Slaninu dám na maslo opražiť do zlatista. Pridám mrkvu, cibuľu, pór. Opekám 5 minút. Pridám hrach a bouquet garni. Zalejem vývarom, alebo vodou, privediem do varu. Varím cca 50 minút, až sa začne hrach rozvárať.
- 5
Vyberiem bouquet garni, polievku rozmixujem tyčovým mixerom. Prepasírujem cez husté sito. Pridám crème fraîche, ešte raz premixujem.
- 6
Pripravím si krutóny: Z krajčekov bagety odkrojím kôrku, nakrájam na malé kocky. Na masle ich opečiem do zlatista.
- 7
Do taniera nalejem polievku, na vrch pridám krutóny a vetvičku petržlenu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu