Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji

carlos5112 - fotkacarlos5112, 13. apríla 2014

Vynikajúci spôsob ako si zdravo a chutne pripraviť hovädzie rezne...

3
porcie
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 ks
80 ml
10 ks
50 g
200 g
70 g
30 g
 obyčajné
Korenie:




Postup

  1. 1

    Najskôr si nakrájame a vyklepeme mäso. Potom si vytlačíme šťavu z jednej polky citróna do misky/tanierika. Do toho nalejeme olivový olej a zamiešame. Do pripravenej marinády naložíme rezne, poriadne omočíme a dáme do chladničky na 10-15 min, po 15 min ich môžeme obrátiť a dáme ich na ďalších 10-15 min naspať do chladnčiky.

  2. 2

    Medzitým ako máme mäsko v chladničke si môžeme pripraviť prílohu zo zeleniny. Zeleninu umyjeme, nakrájame a pripravíme podla vlastných chutí. Na obed odporúčam zelenú/šalatovú zeleninu ako je ľadový šalát, špenát, baby špenát, rukola.. Ku tomu pre chuť napr cherry paradajky, je to ľubovolné. Ja mám rád kukuricu tak som pridal kukuricu, ak chcete mať viac vlákniny v obede môžete pridať namiesto kukurice fazuľové struky.

    Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme pripravenú zeleninu, vyberieme mäso, necháme marinádu trochu stiecť naspäť do misky, pokoreníme (môžete si do jednej misky zmiešať kúsok korenia, soli, červenej papriky) posypeme bylinkami a dáme ho na panvicu. Mäsko budeme pražiť na olivovom oleji a stredne silnom ohni. (cca 4 minutky z jednej strany a 4 minutky z druhej strany). Akonáhle bude mäso urobene pridáme ho na tanier ku zelenine. Zvyšnú marinádu dáme na panvicu, pridáme šťavu z druhej polky citróna, pridáme trochu masla.. Počkáme dokým sa nám maslo roztopí a šťavou ktorá nám z toho vznikne polejeme mäso na tanieri. Dobrú chuť.

    Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
velmi pekne si naserviroval,ako skuseny kuchar.Masko je urcite velmi make.
dandika1
@carlos5112 naservirovane nadherne,urcite chutne,nie tucne paci sa mi ukladam,ale chcem ta poprosit masko si mal SVIECKOVICU,alebo zadne nieje to kratka priprava? Mozes odpovedat?Vdaka pekny zvysok dna...
carlos5112
Už neviem aké to bolo mäso, ale sviečková to nebola :) Mäso sa skutočne urobilo za taký krátky čas a bolo veľmi šťavnaté, mäkké a chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia