Krumple na hustvo

an3da - fotkaan3da, 20. augusta 2012

To je jedlo so zemiakmi. Pridávam preto že tu bola pred časom diskusia čo jedávali naši rodičia a starí rodičia, že nebolo mäso každý Zobraziť celý popis To je jedlo so zemiakmi. Pridávam preto že tu bola pred časom diskusia čo jedávali naši rodičia a starí rodičia, že nebolo mäso každý deň.

Suroviny





Postup

  1. 1

    Neuvádzam množstvo surovín, varí sa odoka. Na masti opražíme cibulku posekanú na drobno, potom pridáme zemiaky pokrájané na stredne veľké kocky, trochu spolu podusíme, pridáme mletú papriku, asi jednu lyžicu a zalejeme vodou ale iba toľko aby bolo zarovnak - tj. aby voda nebola ponad zemiaky. Posolíme podľa chuti. Varíme asi pol hodiny, tak aby zahustlo. Cibulky dáme dve-tri, závisí od množstva zemiakov, ono je aj od tej cibulky husté. Paprika je sladká ale môže sa trochu dať aj štipľavá.

Diskusia k receptu

capla
Robievala ich aj moja mamka, hovorila im zemiačky na paprikáš a k tomu rýchly jabĺčkový kompót s celou škoricou.
an3da
U nás si ktomu dáva čo kto chce, šalát alebo aj klobásku...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia