Kakaové gombíky s lieskovými orieškami
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 4. decembra 2022
mesačník Varecha, 4. decembra 2022
Foto: Shutterstock
25 ks
porcií
porcií
15 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mleté lieskové orechy zmiešame s múkou, práškom do pečiva, čiernym kakaom, cukrom a so štipkou soli. Pridáme zmäknuté, na kocky nakrájané maslo a spojíme ručne do hladkého cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na pol hodiny do chladničky.
- 2
Cesto vytvarujeme do valca a nakrájame asi na 25 menších častí, z ktorých vytvarujeme guľôčky. Plechy vystelieme papierom na pečenie. Guľôčky preložíme na plech a rúčkou od varešky v strede vytvoríme jamky.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.
- 4
Po dopečení necháme vychladnúť a naplníme rozmiešaným ríbezľovým džemom. Gombíky môžeme naplniť aj vanilkovým krémom alebo marcipánom a ozdobiť lieskovým orieškom.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu