Drobné pečivo
Drobné pečivo

Kakaové gombíky s lieskovými orieškami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 4. decembra 2022
Kakaové gombíky s lieskovými orieškami
Foto: Shutterstock
25 ks
porcií
15 (+ chladenie) minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g mleté
150 g
1 PL
30 g
60 g
 štipka
180 g
Na dokončenie:
200 g




Postup

  1. 1

    Mleté lieskové orechy zmiešame s múkou, práškom do pečiva, čiernym kakaom, cukrom a so štipkou soli. Pridáme zmäknuté, na kocky nakrájané maslo a spojíme ručne do hladkého cesta. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na pol hodiny do chladničky.

  2. 2

    Cesto vytvarujeme do valca a nakrájame asi na 25 menších častí, z ktorých vytvarujeme guľôčky. Plechy vystelieme papierom na pečenie. Guľôčky preložíme na plech a rúčkou od varešky v strede vytvoríme jamky.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.

  4. 4

    Po dopečení necháme vychladnúť a naplníme rozmiešaným ríbezľovým džemom. Gombíky môžeme naplniť aj vanilkovým krémom alebo marcipánom a ozdobiť lieskovým orieškom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia