Kvetinková veľkonočná torta

mracik9 - fotkamracik9, 31. marca 2013
Kvetinková veľkonočná torta
Foto: mracik9

Tohto roku sa Veľká noc vzhľadom počasia veľmi nevydarila,tak aspoň kvietky na torte.

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
6 PL
3 PL
1/2 bal.
2 PL
plnka:
1/2 l
1 ks
1 PL
100 g
1 ks
250 g
4 ks
na kvietky:
1 ks
1/2 čl
1/2 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny,postupne pridáme vodu z olejom, pomaly zamiešame múku z kakaom a práškom do pečiva.Do tortovej formy na spodku vyloženej papierom vylejeme zmes a pečieme pri 180 st C asi 30 minút. Kým sa nám pečie korpus,pripravíme si citrónový krém.Do mlieka v ktorom budeme variť puding, si nastrúhame z pol citróna kôru,klasicky uvaríme a do vychladeného pridáme šťavu z celého citróna a maslo.Vymiešame na hladký krém.

    Kvetinková veľkonočná torta - obrázok 1
  2. 2

    Korpus si prekrojíme na dvakrát polejeme sirupom a natrieme krémom,poukladáme banány a priložíme druhou časťou.Zopakujeme to ešte raz a celú tortu pomažeme krémom.Odložím do chladu a ide sa zdobiť.

    Kvetinková veľkonočná torta - obrázok 2
  3. 3

    Bielok z citrónovou šťavou vidličkou vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor,keď už začne hustnúť,rozdelíme si na dve časti a do každej pridáme dve kvapky farby.Ja som ružovú robila z čučoriedkovej šťavy,ale potom som musela pridať viacej cukru.Nakoniec som to rukami spojila na tvárnu hmotu a rozvaľkala medzi fóliou.A fantázii sa medze nekladú,mne sa podarilo toto.Je to šťavnatá tortička s citrónovo-banánovou príchuťou.

    Kvetinková veľkonočná torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Vynikajúca torta o kvietkoch ani nehovoriac.
V NL.je dnes docela normálne počasie po 50 rokoch
vykuklo aj slniečko.Síce nie na dlho,ale som ho videl
takže sa nestratilo.Tortička sa ti vydarila je skvelá
nechce sa mi veriť, že sú ozdoby len z bielka, citr. šťavy a cukru. Bez sušeného mlieka? Asi to vyskúšam.... A inak - utešená tortička!!!
sisuk,kristina47,tá hmota je fakt z bielkov a cukru,nie je to také trvácne ako marcipán,ale na domáce použitie je dobrá a toho cukru tam išlo dosť,treba sa stým pohrať,nevážila som presne,no pre istotu som tam dala viac,čo ak začnete robiť a bude ho málo:))

Pridaj komentár k receptu: