Hus na zemiakoch
Očistenú hus rozdelíme na porcie a vykostíme. Kúsky mäsa posolíme a prešpikujeme cesnakom. Očistené zemiaky...
Mokka praclíky
Čokoládu nastrúhame najemno. V mixéri vymiesime s múkou, kakaom, kávou, cukrom, maslom,...
Rybacia polievka z Kunčiny na Vysočine
Čas letí! Je to presne desať rokov čo som „nasadol do rozbiehajúceho sa expresu Varecha.sk”....
Pivovarnícke zemiaky
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky, dáme ich do zapekacej misky, naukladáme na ne plátky...
Paprikovo– paradajkové zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na...
Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...
Kuracie nugety
Kuracie prsia nakrájať (naklepať) na menšie kúsky. Jugurt osoliť, okoreniť a zaliať ním kuracie prsia....
Medvedia kapusta
recept mám od svojej starkej, pripomína mi leto a detstvo a polievka je vhodná pre diabetikov
Kokosové ježe s lekvárom
Jemný nadýchaný korpus, troška dobrého lekváru, lahodná kakaová poleva a to všetko ukryté vo vrstve strúhaného kokosu....
Mrkvový šalát
Aj z "obyčajnej" mrkvy sa dá pripraviť výborný šalát, ktorý s kúskom chleba alebo pečivom bude...
Torta s orieškami a čokoládovým likérom
Dcéra vie, že milujem zimu, orechy a čokoládový likér. A tak každý rok, ...
Marmeláda z pečených jabĺk
Obľúbená zimná marmeláda v Rakúsku a Nemecku (Bratapfel marmelade).
Kaprie hranolky s teplým zemiakovým šalátom
Ak ste si mysleli, že kapor na štedrovečernom stole môže byť iba v trojobale, pozrite...
Thajské červené kuracie karí s brokolicou
Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...
Pastinákový krém s česnekem a pastinákovými chipsy
Do hrnce dáme olej a lžičku másla, rozehřejeme. Přidáme nakrájený česnek, opečeme, přidáme...
Polievočka z bruška tekvice
Ak si šporovlivá gazdinka, nevyhodíš bruško tekvice, ale urobíš z neho chutnú polievočku.
Závin s kelom, paradajkami a syrom
Kel rozdelíme po listoch, vyrežeme stredovú žilu a v horúcej vode povaríme do mäkka.
Pečené rebrá s krúpkovo-petržlenovým šalátom
Zabíjačka patrí medzi slovenské gurmánske tradície a hostia tieto jedlá stále vyhľadávajú. Kvalitné, dobré a...
Rybí polévka se smetanou
Nejprve si uvaříme ryby v osolené vodě s bobkovým listem a kuličkami pepře. Pak přecedíme a...
Bylinkové placky z krúp
Prepláchnuté krúpy uvaríme v osolenej vode, scedíme a zomelieme alebo rozmixujeme. Pridáme vajce, nadrobno pokrájanú...
Ravioly s hubovou plnkou
Všetky huby nakrájame na malé kocky, opečieme na repkovom oleji, pridáme soľ, korenie a saké...
Plnené zemiaky pečené v alobale
Umyté zemiaky v šupke vidličkou pár razy pichneme a každý zabalíme do alobalu. Pečieme na 200...
Hovädzí wok s fritovanou bazalkou a rezancami
Zeleninu umyjeme, osušíme. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne spôsob.
Medové vianočné papuľky
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého za stáleho šľahania prilievanie tekutý studený med. Potom...
Čokoládové guľôčky s mandľami
Maslo rozpustíme v hrnci nad vodným kúpeľom, primiešame kondenzované mlieko, pudingy, kakao, mandle...
Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami
Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...