Zázvorový crème brûlée

andys - fotkaandys, 30. novembra 2011
Zázvorový crème brûlée
Foto: andys

Jednoduchý klasický francúzsky recept s úžasným výsledkom :)

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 130 °C

Suroviny

600 ml
1 ks
4 ks
100 g
2 lyžičky
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Smotanu s vanilkovým luskom zohrejeme tesne pod bod varu. Vanilkový lusk vyberieme (môžeme ho použiť na ochutenie práškového cukru).

  2. 2

    Žĺtky vymiešame s 50 g cukru a vmiešame do smotany. Do formičiek nakrájame babány, pokvapkáme ich šťavou z citróna a posypeme mletým zázvorom. Zalejeme krémom.

  3. 3

    Pečieme v mierne vyhriatej rúre v zapekacej nádobe vo vode, siahajúcej do polovice výšky formičiek kým krém nezhustne.

  4. 4

    Hotové crème brûlée necháme vychladnúť v chladničke. Pred podávaním rovnomerne posypeme zvyšným krupicovým cukrom a necháme skaramelizovať pomocou flambovacej pištole, prípadne zapečieme pod grilom. Dobrú chuť :)

  5. 5

    Obmena: Zázvor môžeme nahradiť napr. muškátovým orieškom alebo škoricou.

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
@andys tebe sa s nou da normalne flambovat? Podla mna je to otrasny nepodarok a nikomu by som ju neodporucala. Ten plast sa pri flambovani rozpusta, lebo tam nie je nijaka ochrana kovova, ale rovno plast. Radsej by som odporucala tu, co ma @tinca

Pridaj komentár k receptu: