Foto: andys
Jednoduchý klasický francúzsky recept s úžasným výsledkom :)
porcií
príprava
na 130 °C
Postup
-
1
Smotanu s vanilkovým luskom zohrejeme tesne pod bod varu. Vanilkový lusk vyberieme (môžeme ho použiť na ochutenie práškového cukru).
- 2
Žĺtky vymiešame s 50 g cukru a vmiešame do smotany. Do formičiek nakrájame babány, pokvapkáme ich šťavou z citróna a posypeme mletým zázvorom. Zalejeme krémom.
- 3
Pečieme v mierne vyhriatej rúre v zapekacej nádobe vo vode, siahajúcej do polovice výšky formičiek kým krém nezhustne.
- 4
Hotové crème brûlée necháme vychladnúť v chladničke. Pred podávaním rovnomerne posypeme zvyšným krupicovým cukrom a necháme skaramelizovať pomocou flambovacej pištole, prípadne zapečieme pod grilom. Dobrú chuť :)
- 5
Obmena: Zázvor môžeme nahradiť napr. muškátovým orieškom alebo škoricou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/crme-brlee-fotorecept/15214-rec...
Niekedy vyskusam podla teba, s bananom moze byt tiez velmi dobre :-).
@janger , krásne sa Ti podarilo!
@germu š, tescoma, darček od manželovej mamy ;) www.tescoma.sk/katalog/pecenie/pomocky-na-pecenie/deli...
varecha.pravda.sk/diskusie/flambovacia-pistol-/2243-forum...
Ake mas s nou ty skusenosti? Myslim s tou tvojou tescomou.