Hovädzí guláš z bravčovým kolenom a kápiovo-šampiňónovým knedlíkom
Foto: pacun110
Mal som chuť,mojej manželke Aničke,navariť niečo nezvyčajné,tak som sa tuho zamyslel a vymyslel som toto.Myslíte,že sa mi to podarilo? (bohužiaľ fotky nebudú,lebo pri úprave Zobraziť celý popisMal som chuť,mojej manželke Aničke,navariť niečo nezvyčajné,tak som sa tuho zamyslel a vymyslel som toto.Myslíte,že sa mi to podarilo? (bohužiaľ fotky nebudú,lebo pri úprave som ich úplne zničil a neostalo mi z nich nič!!!)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzinu som nakrájal na väčšie kocky a prudko opražil na horúcej masti.
- 2
Keď sa mi mäso zatiahlo,tak som tam pridal nahrubo nakrájanú a osolenú cibuľu,mleté korenie,sladkú a pálivú červenú papriku,nožom roztlačený cesnak a dobre som to premiešal.
- 3
Mäso už pustilo šťavu a tak som tam vložil kolienko,ktoré som,po koži,priečne narezal.
- 4
Zatiaľ to,po necelej hodine,dusím vo vlastnej šťave a kolienko sem tam otočím.
- 5
6- A toto sú zhruba veci,ktoré potrebujem na knedlik: 10 starších rožkov 3dc mlieka 4 PL oleja 1cibuľa 4 vajcia 1 červená kápia 8 šampiňónov petržlenová vňať soľ ...a robím to takto!
- 6
(mäso sa dusí už skoro 2 hodiny a ešte stále som ho nemusel podlievať!) Rožky som prerezal po dlžke a nakrájal na polmesiace.Cibuľu,očistenú a nadrobno pokrájanú som rozdelil na polovice a opražil na oleji.Do jednej som dal kápiu a do druhej nakrájané šampoňíny .Dusím ďalej.
- 7
Kápiu a šampiňóny dám k rožkom,mlieko zmiešam z vajciami,soľou,petržlenovou vniatkou a práškom do pečiva a rovnomerne rozdelím k rožkom.
- 8
Poriadne,aj rukou,ich vymiešam a zmes položím na navlhčenú gázu a sformujem do tvaru knedlíka.Dobre zaviniem a na koncoch a v strede previažem nitkou.
- 9
Varím v osolenej vode 25 minút.Hneď po uvarení vybalím z gázy aby sa mi knedlik o ňu neprilepil.
- 10
Mäso je už mäkké,podlial som ho len raz aj to iba troškou vody.Omáčku som ničím nezahusťoval,lebo vývar z kolienka jej dá fajný šmrnc a výbornú chuť.
- 11
Nakrájané knedliky som,na striedačku, naukladal na tanier (kápiový/hubový),k tomu plátok kolienka(mäso sa krásne od kosti oddeľovalo),niekoľko kúskov krehkej hovädzinky,ozdobil zľahka zeleninou a neďeľný obed bol za 3 hodinky hotový...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to zvládnete takéto parádne porcie..??
otázočku mám:
to naozaj si ty všetko sám..??
frajer..:-))