Staročeská omáčka ŽAHOUR II

douglas - fotkadouglas, 27. júla 2011
Staročeská omáčka ŽAHOUR II
Foto: douglas

Tento rcp je obdoba receptu Staročeská omáčka ŽAHOUR I, len s pridaním dalších aromatických ingrediencií. TIP:Pozornému Varechárovi neuniknú na foto vetvičky bylinky~Mäty priepornej~Chocolate Mint, ktorá obsahuje dôležitý rutin(na cievy,žily),betain a organické kyseliny a to je dobré na vylučovanie žĺče, preto sa čaj pije pri problémoch s trávením, kŕčami v bruchu,atd. Znižuje krv.tlak, povzbuzuje chuť k jedlu, tíši bolesti hlavy a i nervozitu. Pre zaujimavosť: je považovaná i za afrodiziakum!

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 80 °C

Suroviny

50 dkg čerstvé
1 lyžica
1 sklenica
2 dcl
5 dkg
2 lyžice
štipka
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čučoriedky (môžeme použiť aj ostružiny a malinoostružiny) omyjeme, posypeme cukrom, pridáme maslo, trochu vody, smotanu a všetko rozvaríme. Zmes zahustíme postrúhaným perníkom a ochutíme škoricou a citrónovou kôrou. Hustým Žahourem polievame lievance alebo palacinky.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
používateľ nemá avatar
mb
trosku ma zaraza pri oboch receptoch na zahour farba omacky, podla nej by som typoval vychodziu surovinu cervene maliny, alebo podla zrniecok v omacke ribezle a nie cucoriedky...

Pridaj komentár k receptu: