Marhuľovo-čokoládové rezy so želatínou

simushkka - fotkasimushkka, 2. júna 2013
Marhuľovo-čokoládové rezy so želatínou
Foto: simushkka

jednoducho mňam :) sladké, kyslé, osviežujúce, ľahúčkéé...proste mňam :) marhule mama zavára od mala :) a keďže bolo veľa jabĺk a robili sme s Zobraziť celý popisjednoducho mňam :) sladké, kyslé, osviežujúce, ľahúčkéé...proste mňam :) marhule mama zavára od mala :) a keďže bolo veľa jabĺk a robili sme s mamkou jablkovú nutellu, trebalo ju nejak použiť... :) tak som niečo vymyslela :)

20
porcií
40 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
6 PL
4 PL
2 PL
50 ml
50 ml
1 ks
Plnka:
500 ml
1,5 ks
4 PL
6 PL
1/2 ks
1-2 ks
Želatína:
600 ml
1,5 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Takže ako vždy si vyšľaháme sneh z bielkov. Vyšľaháme žĺtky s cukrom, postupne pridáme vodu, olej, orechy, múku s PDP a sneh z bielkov. Upečieme pri 180°C. Ja pečiem asi 12minút.

  2. 2

    Plnka: z mlieka, cukru a klasu uvaríme klasický puding. Necháme trocha vychladnúť a pridávame nutellu z jabĺk. Samozrejme môžete použiť klasickú nutellu, alebo rozpustiť čokoládu. Fantázii sa medze nekladú. Pridáme stužovač pripravený podľa návodu. Ak chcete môžete použiť aj maslo. Ja uprednostňujem zdravšie verzie a viem, že to drží dobre pokope. Plnku natrieme na cesto potreté džemom a uložíme scedené marhuľky.

  3. 3

    Želatína: suroviny povaríme do zhustnutia a necháme trošičku vychladnúť. Nalejeme na marhuľky. Rýchlo to tuhne. Necháme troška vychladnúť a dáme stuhnúť. Na druhý deň konzumujeme. Dobrú chuť. Je vynikajúci.

Diskusia k receptu

brambora
dnes som ho robila a musim povedat, ze je uzasny... stavnaty... mnam. sice trosku pracnejsi ale stalo to zato! dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia