Kurča so slaninou

thompsonka - fotkathompsonka, 5. októbra 2012

Tento recept vznikol náhodou u nás doma - otvorila som chladničku a vybrala som z nej, čo tam bolo. Výsledok ma veľmi príjemne prekvapil.

15 minút
príprava

Suroviny

1 kus
3 dcl
3-5 strúčiky
podľa chuti
10 plátkov
1 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča rozporcujeme a poukladáme na plech.

  2. 2

    Paradajkovú dužinu rozmixujeme, pridáme soľ, olej, roztlačený cesnak a polosladkú sójovú omáčku. Pomiešame. Slaninu nakrájame na plátky (hrubšie) a na každý kúsok kurčaťa položíme jeden plátok.

  3. 3

    Paradajkovou zmesou polejeme kurča a upečieme v rúre klasicky ako každé iné kurča. Ak máme pocit, že hrozí spálenie slaniny, dáme tam alobal alebo nejaký vrchnák, prípadne zmiernime teplotu.

Recept je zaradený do kategórií:
Kuracie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá

Diskusia k receptu