Tento recept vznikol náhodou u nás doma - otvorila som chladničku a vybrala som z nej, čo tam bolo. Výsledok ma veľmi príjemne prekvapil.
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kurča rozporcujeme a poukladáme na plech.
- 2
Paradajkovú dužinu rozmixujeme, pridáme soľ, olej, roztlačený cesnak a polosladkú sójovú omáčku. Pomiešame. Slaninu nakrájame na plátky (hrubšie) a na každý kúsok kurčaťa položíme jeden plátok.
- 3
Paradajkovou zmesou polejeme kurča a upečieme v rúre klasicky ako každé iné kurča. Ak máme pocit, že hrozí spálenie slaniny, dáme tam alobal alebo nejaký vrchnák, prípadne zmiernime teplotu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu