Segedín

waldosinka - fotkawaldosinka, 14. decembra 2012

Veľmi jednoduchý recept. :) dobrú chutˇ !

9
porcií
30 minút
príprava
1h minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 ks
1 ks
2 ks
2 čl
0,5 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Osmažme cibuľku a pridáme mäsko. Pridáme také množstvo vody aby bola kapusta ponorená. Potom pridáme všetky koreniny, sol, cukor,cesnak atd. Keď je mäsko skoro mäkke pridáme kvasenú kapustu (a pripadne chudučký kus slaniny). Keď bude mäsko pomali uvarené prilejeme šľahačku a necháme zovrieť.

  2. 2

    Podávame z knedľou alebo chlebíkom.

  3. 3

    Dobru chuť :)

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Jasné, mäso sa podusí (cibulka, ml.č.paprika) a keď je polomäkké, pridá sa kapusta do šťavy z mäsa, chute sa lepšie prepoja a potom keď už je aj kapusta mäkká, spravím si zátrepku zo smotany ( sladká+kyslá).
Tak ako uz je hore napisane, najskor podusit masko na cibulovom zaklade s paprikou a korenami a az potom kyslu kapustu. To preto, lebo masko je chutnejsie, ked sa dusi vo vlasnej stave ako ked sa uvari vo vode z kyslej kapusty.

Pridaj komentár k receptu: