Slávky na zelenine

jeery - fotkajeery, 17. februára 2013
Slávky na zelenine
Foto: jeery

Slávky (mušle) na zelenine je jednoduchý a chutný recept. Po mnoha pokusoch som zistil že v jednoduchosti je harmónia chutí darov mora.

3-4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 ks
2 ks
1/4 ks
1 zväzok
0,5 dcl
1 čl
 (korenie čierne)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slávky očistíme, opláchneme, odstránime otvorené a zostávajúce namočíme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné rezance a spodnú časť jarnej cibulky na kolieska. Cibulu pokrájame na drobno.

    Slávky na zelenine - obrázok 1
  2. 2

    V 8l hrncu opražíme na oleji cibuľku, pridánme zeleninu,sol a popor. Podlejeme min. množstvím vody a udusíme. Vložíme naparovacie sitko,podlejeme 2 dcl vody a vysypeme mušle. Keď sa mušle otvoria (6-8min) vybereme ich na taniere a neotvorené odstránime.

    Slávky na zelenine - obrázok 2
  3. 3

    Mušle polejeme šťavou ,udusenú zeleninu, ktorú môžme aj vymixovať a mušle v nej máčať. Na koniec ozdobíme vňaťou jarnej cibuľky a lebo posekáme petržlenovú vňať.

    Slávky na zelenine - obrázok 3

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Ja robim slavky na viacero sposobov ale na smotane s bielom vinom mam najradsej, slavky vlozim do cibulovo cesnakoveho zakladu, podusim prilejem biele vino zjemnim smotanou a pridam petrzlenovu vnat... Skusim aj tvoj cerstva zeleninka nikdy nezaskodi :) super

Pridaj komentár k receptu: