Slávky na zelenine

jeery - fotkajeery, 17. februára 2013
Slávky na zelenine
Foto: jeery

Slávky (mušle) na zelenine je jednoduchý a chutný recept. Po mnoha pokusoch som zistil že v jednoduchosti je harmónia chutí darov mora.

3-4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
1 ks
2 ks
1/4 ks
1 zväzok
0,5 dcl
1 čl
 (korenie čierne)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slávky očistíme, opláchneme, odstránime otvorené a zostávajúce namočíme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné rezance a spodnú časť jarnej cibulky na kolieska. Cibulu pokrájame na drobno.

    Slávky na zelenine - obrázok 1
  2. 2

    V 8l hrncu opražíme na oleji cibuľku, pridánme zeleninu,sol a popor. Podlejeme min. množstvím vody a udusíme. Vložíme naparovacie sitko,podlejeme 2 dcl vody a vysypeme mušle. Keď sa mušle otvoria (6-8min) vybereme ich na taniere a neotvorené odstránime.

    Slávky na zelenine - obrázok 2
  3. 3

    Mušle polejeme šťavou ,udusenú zeleninu, ktorú môžme aj vymixovať a mušle v nej máčať. Na koniec ozdobíme vňaťou jarnej cibuľky a lebo posekáme petržlenovú vňať.

    Slávky na zelenine - obrázok 3

Diskusia k receptu

mesiar50
Slávky som už mal z konzervy,ale tento recept je mi
neznámi.Uložím si ho v budúcnosti sa ním budem inšpirovať.Pekne ďakujem
afataga
robim skoro tak isto, len nedavam musle na sitko ale rovno do hrnca, velika dobrota :-)
ethanel
Ja robim slavky na viacero sposobov ale na smotane s bielom vinom mam najradsej, slavky vlozim do cibulovo cesnakoveho zakladu, podusim prilejem biele vino zjemnim smotanou a pridam petrzlenovu vnat... Skusim aj tvoj cerstva zeleninka nikdy nezaskodi :) super
rybarkuchar
Ach jaj, jedol by som ich každý deň. Ale asi by sa mi prejedli. Takže raz za čas. Tvoj recept sa mi páči.
jeery
Sitko dávam keď chcem zeleninu rozmixovat.Recepty slávok veľa obmien nemajú,len v zelenine a vínu.