Tvarohové guľky
Tvarohové guľky

Tvarohové guľky s malinami bez lepku

novalim - fotkanovalim, 19. júna 2024. Komerčný recept.
Tvarohové guľky s malinami bez lepku
Foto: novalim

Milujeme ovocné guľky. Aj vy? Ak áno, poďte si s nami pripraviť tieto úžasne vláčne tvarohové guľky bez lepku. Ako náplň sme zvolili Zobraziť celý popisMilujeme ovocné guľky. Aj vy? Ak áno, poďte si s nami pripraviť tieto úžasne vláčne tvarohové guľky bez lepku. Ako náplň sme zvolili maliny a posypali sme si ich makom aj orechami. Dajú sa obmieňať s rôznym ovocím - čo máte po ruke, to môžete použiť. Sú rýchlo hotové, takže obed či večera je raz-dva na stole.
Zdroj: www.novalim.sk

45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na cesto:
400 g
2 ks
100 ml
450 g
60 g roztopené
trochu (nastrúhaná)
štipka
Plnka:
 (čerstvé alebo mrazené)
Na posypanie:
 mletý (alebo vlašské orechy)
Na poliatie:
 rozpustené




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto dáme do veľkej misy, premiešame varechou a potom ručne vypracujeme mierne lepivé kompaktné cesto. Postupne z cesta odoberáme rovnaké kúsky (malo by nám z tejto dávky vyjsť asi 20 guliek - môžeme si ho dopredu rozdeliť na 20 rovnakých častí).

  2. 2

    Každý kúsok cesta roztlačíme na hrubšiu placku. Do stredu vložíme zo tri maliny a dôkladne zabalíme do guľky. Povrch môžeme ešte obaliť alebo posypať trochou múky, aby sa guľky pri varení nezlepili.

  3. 3

    Guľky vložíme do vriacej, mierne osolenej vody a varíme asi 10 minút - vyplávajú na povrch. Počas varenia občas guľky podoberieme dierkovanou naberačkou, aby sa neprilepili ku dnu hrnca. Uvarené vyberieme z hrnca, posypeme makom alebo orechami s cukrom a prelejeme maslom. Podávame ešte teplé.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia