Tvarohové guľky s malinami bez lepku
Foto: novalim
Milujeme ovocné guľky. Aj vy? Ak áno, poďte si s nami pripraviť tieto úžasne vláčne tvarohové guľky bez lepku. Ako náplň sme
zvolili Zobraziť celý popisMilujeme ovocné guľky. Aj vy? Ak áno, poďte si s nami pripraviť tieto úžasne vláčne tvarohové guľky bez lepku. Ako náplň sme
zvolili maliny a posypali sme si ich makom aj orechami. Dajú sa obmieňať s rôznym ovocím - čo máte po ruke, to môžete použiť.
Sú rýchlo hotové, takže obed či večera je raz-dva na stole.
Zdroj: www.novalim.sk
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
400 g |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
450 g |
|
60 g roztopené |
|
trochu (nastrúhaná) |
|
štipka |
|
Plnka: | |
(čerstvé alebo mrazené) |
|
Na posypanie: | |
mletý (alebo vlašské orechy) |
|
|
|
Na poliatie: | |
rozpustené |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto dáme do veľkej misy, premiešame varechou a potom ručne vypracujeme mierne lepivé kompaktné cesto. Postupne z cesta odoberáme rovnaké kúsky (malo by nám z tejto dávky vyjsť asi 20 guliek - môžeme si ho dopredu rozdeliť na 20 rovnakých častí).
- 2
Každý kúsok cesta roztlačíme na hrubšiu placku. Do stredu vložíme zo tri maliny a dôkladne zabalíme do guľky. Povrch môžeme ešte obaliť alebo posypať trochou múky, aby sa guľky pri varení nezlepili.
- 3
Guľky vložíme do vriacej, mierne osolenej vody a varíme asi 10 minút - vyplávajú na povrch. Počas varenia občas guľky podoberieme dierkovanou naberačkou, aby sa neprilepili ku dnu hrnca. Uvarené vyberieme z hrnca, posypeme makom alebo orechami s cukrom a prelejeme maslom. Podávame ešte teplé.
Tiež tvarohové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu