Zemiakovo-cviklové valčeky fotorecept

danculka - fotkadanculka, 19. novembra 2011
Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept)
Foto: danculka

Príloha je dominantná v tomto recepte,kľudne môžete použiť mäsko aj na prírodno,,,,

6-7
porcií
15minút minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1OOOg
podľa svojej chuti
125g
2ks
2dl ,strúhaný najemno
7 ks
podľa potreby  (múka,vajce,strúhanka)
podľa potreby trošku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Porcovala som mäsko,tak som pripravila na vyprážanie spodné kuracie stehná,nasolila som ich a obalila v troj obale...

    Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    múka, vajce ,strúhanka a trošku mlieka a vypražila som ich...

    Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vyprážala som pod pokrievkou,aby sa mäsko prepražilo....

    Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potom som dala variť ošúpané zemiaky s troškou soli,,,a pripravila som si tortové oplátky na rolky prerezala som ich na polovicu,čiže sme dostali 4 ks...

    Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    uvarené zemiaky potlačíme a rozmixujeme s maslom a kvapkou mlieka,kaša mesmie byť veľmi najemno vyšľahaná,horúcu dáme na oplátku do stredu dáme cvikľu z pohára/zavarenú/...

    Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a už odmäknutú oplátku zrolujeme do valca...

    Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    každú rozkrojíme na tri kusy a podávame...

    Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    DOBRÚ CHUŤ!

    Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
nádherný nápad, vyzerá to veľmi pekne, tá červená cvikla tomu dodá tú krásu a to kuriatko by som si veru dala - mňam
Ako to chutí v tej oplátke? nie je to sladké? asi chutilo.
No teda, nepracovala si v hoteli Hilton ? Prekrásne a nápadité. Príloha by sa hodila aj k mäsku so šťavou.