Zemiakovo-kapustové placky

jozef57 - fotkajozef57, 31. marca 2013

tento recept som prevzal z tejto stránky a pozmenil som ho (pôvodne kapustové placky)

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
300 g
1 ks
300 g
3 ks (strúčiky väčšie)
150 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme postrúhame dáme do misy v ktorej budeme miešať všetky suroviny. Cesnak očistíme posekáme alebo na jemno pokrájame nožom. Kapustu vyžmýkame a pokrájame nožom na drobno cca 1cm.

  2. 2

    Do panvice si dáme polovicu bravčovej masti, rozohrejeme pridáme cesnak krátko prudko popražíme pridáme kapustu a cca 2 minúty opražíme. Do zemiakov pridáme vajce, soľ, rascu a korenie krátko premiešame. Pridáme celý obsah panvice a znova premieľame, nakoniec pridáme múku a dobre celú zmes premiešame.

  3. 3

    Pripravíme si dva plechy, zoberieme do ruky masť a plechy dobre omastíme. Lyžicou na plechu tvarujeme placky asi 2cm vysoké priemer asi 10 cm, na jeden plech dáme polovičku zmesi. Placky sa nesmú dotýkať, aby sa okraje krásne upiekli do zlato hneda. Výsledná placka bude mať hrúbku asi 0,5 cm. Plechy dáme do rúry na 180 stupňov a upečieme počas pečenia kontrolujte aby sa placky upiekli do zlato hneda. Placky sú na okrajoch chrumkavé v strede krásne mäkké.

Diskusia k receptu

rein
určite je to dobré jedlo,ale aj foto niečo hovorí,lebo aj oči jedia,ale držím Ti palce a teším sa na ďalší recept.
kimlo
To vyskúšam keď pojem všetko mäso...
lasocka
večera boli síce zemiakovo kaustové placky, no kedže som sa pozabudla a do zemiakov som hned prisypala surovu kapustu,pretlačený cesnak a ostatne...tak som ešte pridala opraženu cibulu..boli aj tak vyborne..., a tvoje určite vyskušam presne tak ako píšeš...ta kombinácia zemiakov a kapusty je výborná!! dakujem:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia