Foto: eldina
další nápad z mojich obľúbených pečených paprík..
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
papriky položiť na plech,vystlaný papierom na pečenie a dať do trúby upiecť.../ na 2OO°C,kým sa na nich nevytvoria "oká",raz ich medzitým otočiť../
-
2
upečené papriky prikryť utierkami,nechať zapariť,aby sa lepšie šúpali.../aj preto dávam pod ne papier na pečenie,nič netreba umývať,nie sú mastné od oleja a ošúpem ich na ten papier,ktorý potom so všetkým zbytočným zahodím/
- 3
kým sa pečú papriky, orestuje sa mleté mäso...cibuľu nakrájať,orestovať na oleji,pridať mleté mäso, cesnak,pokrájanú petržlenovú vňať-a dochutiť podľa seba....
- 4
ošúpané filety z papriky namáčame v múke a rozšľahaných,dochutených vajciach, ukladáme na vymastený plech.
- 5
/ja som potrebovala "zlikvidovať " aj baklažán,tak som ho tam dala-predtým ošúpala,pokrájala ,osolila,nechala chvíľu postáť ,zmyla soľ /
- 6
na papriky/u mňa aj na baklažány/ dať udusené mleté mäso
- 7
do zvyšných vajec pridať kyslú smotanu a preliať nimi mleté mäso...v origináli receptu uvádzali viac ako 2 kg paprík,aby bolo aj na pokrytie hornej vrstvy/ mletého mäsa/,ale na to si musím ešte počkať,kým budem mať papriku v záhrade...zatiaľ je drahá..:))
- 8
bez baklažánu sa to len zapeká,lebo je už všetko pečené,čiže čas je asi 30 minút,cca 170 °C... v mojom prípade to bola asi 1 hodina...
- 3
Diskusia k receptu