
Pikantná, ale tiež voňavá dobrota
Mam velmi rada chut oliv a zijem v krajine ich vyskytu, kde je ich vona citit...

Francúzsky quiche s paradajkami
Výborná variácia obľúbeného francúzskeho slaného koláča s paradajkami a čerstvou bazalkou. Ak máte radi plesňový syr,...

Slané pečivo
Všetko spolu zmiesiť, nechať odpočívať asi 1hod. Potom rozgúlať a vykrajovať rôzne menšie tvary, ...

Vitamínový nápoj
Autor pôvodného receptu je Kvetoslava Biljnjová. Bratislava, Tento recept som si obľúbila, robim ho často je skutočné...

Kuracia polievka s ryžou
Táto kuracia ryžová polievka je výborná na zahriatie počas chladných dní. Plná chutí a výživných prísad, je ideálnou voľbou pre zdravý a chutný obed alebo večeru....

Bezlepkové rožky s rascou
Upiecť si bezlepkové rožky s rascou nie je vôbec veda. Základom je dobrý recept (ten máme) a správna bezlepková múka (tu máme tiež :-))...

Pizza
Chcela by som sem pridať môj obľúbený recept na pizzu. Mám ho od svojej kamarátky a robím...

Pečeňová paštéta
V hrnci rozpustíme masť, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané pečienky, necháme asi päť minút povrieť,...

Hovädzie z hrudníka so sladkou kapustou
Verte – neverte ale jednoduchší rcp na prípravu hovädzinky si naozaj nedokážem predstaviť! Pôvod má určite z...

Bravčové rezne s bylinkami
Ak sa chcem zavďačiť starším členom našej rodiny, na nedeľný obed musím pripraviť rezne....

Plnený makový koláč
Cesto: múku, soľ a cukor preosejeme, pridáme maslo, žĺtok a smotanu a zamiesime cesto,...

Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom
Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.

Kuriatka v kôprovej omáčke
Kuriatka varíme10-15min. v slanéj vode, potom ích scedíme a prudko opečieme na rozpálenom tuku. Súčasne si...

Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...

Dubáky na šľahačke
Máme radi dubáky v akejkoľvek úprave. Dnes som ich pripravila na šľahačke. Nepoužila som žiadne...

Spaghetti s rukolou, hubami, paradajkami a parmezánom
Potrebovala som rýchlo a chutne navariť, spravila som spagetti so suchohríbmi, jarnou cibuľkou, chilli...

Carpaccio z Tafelspitzu
Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame...

Zemiaky v syrovej omáčke
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme, dobre...

Biely bezlepkový chlieb vo forme
Ak si chceme urobiť rýchlo chlebík bezlepkový, tak si ho upečieme vo forme.

Zapečené papriky plnené ryžou
Najprv si zohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Potom papriky zbavíme jadier, pozdĺžne ich rozrežeme...

Čoko-puding bez varenia
Tento puding mám najradšej lebo sa nemusím báť, že mi prihorí hrniec

Čokoládový múčnik mnohých tvárí
V různých podobách může být skromný i oslňující, dietní i vydatný, jednoduchý a rychlý stejně...

Tvarohové rohlíčky
Tyto rohlíčky se kromě tvarohu dají plnit i ořechovou nebo makovou náplní, ale u nás jsou...

Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...

Zapekané rezne
Rezne naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Po oboch stranách opečieme na oleji.

Pizza so slaninkou a skaramelizovanou cibuľou
Spravíme si kysnute cesto vymiesením všetkych surovín. Ja ho robím v pekarničke. Cesto musí byt mäkké a...

Rybka na hríboch:)
. keďže tato si robil vyprážanú pečienku musela som siahnuť po rybke:)

Základný recept na prípravu cestovín
V Taliansku sa zvyčajne hovorí čerstvým cestovinám "vaječné". Čerstvé cestoviny sa uvaria oveľa rýchlejšie ako sušené,...