Sušené paradajky s bazalkou a cesnakom v olivovom oleji - sterilizované
Sušené paradajky sú obľúbeným receptom každého letného obdobia. Väčšina gazdiniek pracne nachádza miesto v chladničke ,...
Prekladané zemiakové pagáče
Pagáče sú výborné, ľahké ako pierko. Pečiem ich obyčajne na Silvestra, ale aj počas...
Bravčové prírodné rezne
Nevedela som čo tak na rýchlo navariť polovičke na obed tak som si vymyslela takýto receptík.
Linecké koláčiky
No niežeby som ich ešte nerobila ale nikdy som ich nerobila sama dnes je to prvý krát:)
Rozprávkové wafle na raňajky
Príprava je jednoduchá a výsledok je na nezaplatenie. Nielen sa ráno dobre naraňajkujete, ale Vám...
Hovädzie líčka na červenom víne, koreňovej zelenine a suchohríboch
Bola som na návšteve u môjho najlepšieho priateľa a poprosil ma, aby som uvarila na obed...
Likér z čiernych ríbezlí / á la Créme de Cassis
Obral som posledné čierne ríbezle a našiel na internete tento recept ktorý, vám tiež ponúkam...
Španielske vtáčiky z bravčového mäsa podľa rodinného receptu
Tento recept v rodine koluje už roky, tak snáď vám budú chutiť. Keďže je to...
Holandská jablková torta
Tuto klasicku holandsku jablkovu tortu ma snad kazdy rad. Myslim, ze je to najznamejsia a...
Cesto na quiche, slanú tortu - základ
Casto vidim v receptoch na quiche, ze je pouzite hotove listkove cesto. Aj ja tak...
Červená šošovica s paradajkami a cesnakom
Zdroj web: Vieš čo ješ. Trošku som si ho upravila. Je vynikajúca ako hlavné jedlo, aj...
Gnocchi al Gorgonzola
Nečakajte odo mňa, že budem ručne šúľať zemiakové cesto :-) Toto je pohodlný návod na rýchlu...
Mäsová roláda v parnom hrnci
Dlho som váhala či zverejniť tento recept pretože mäsová roláda je celkom bežný recept a dá sa...
Zemiakový chlieb s rascou
Tento nafotený chlebík je môj druhý pokus, prvý bol tiež skvelý! Týmto chcem potešiť všetky začínajúce...
Špaldovo-celozrnné rožky
Veľmi rada používam špaldu- je to druh pšenice, ktorá neprešla procesom šľachtenia ako klasická pšenica...
Hovädzie na hlive s ryžou
Mala som doma kúpenú hlivu . Potrebovala som ju minúť . Preto som spravila mäso...
Jednoduché francúzske makrónky
Bielky si necháme na linke cez noc odstáť. Potom ich vyšľaháme, pridávame po troškách kryštálový...
Pena na plnenie šišiek
Máte aj vy recept na šišky, do ktorých idú iba žĺtky? Využite ostatné bielky na tuhú...
Polievka s pečeňovými haluškami
V každej rodine sú nejaké zvyky a tradície, u nás táto polievočka cez sviatky nesmie nikdy...
Tiramisu zákusok
Tento zákusok moja rodina nikdy neodmietne. Pochutnali sme si už na rôznych verziách, no najlepšie...
Domáca huspenina
paprčky a kolená či už predné, alebo zadné nasolíme po 3 týždňoch vybereme z rôsolu, ...
Lekvárové perky
Spi dieťatko, spiže, mamka varí slíže. Syrové, makové, perky lekvárové. Takto...
Oblátkové rezy od babičky
Sú to najlepšie oblátkové rezy, aké poznám. Robievala nám ich babka takmer každý víkend.....
Kuracie mäso v páci
Kuracie mäso v paci, je to jedlo ktoré pripravujem buď na nedeľný obed alebo keď očakávame...
Polievka zo suchého hrachu a koreňovej zeleniny
Naša obľúbená polievočka je celkom jednoduchá, rýchla, chutná a aj sýta. Varievame ju najmä...
Chrumkavé cuketové placky
Mladá cuketa a čerstvá petržlenová vňať, to je kombinácia, ktorá skvele vynikne aj v obľúbených plackách....
Bryndzovník
Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa...
Chrumkavé kačacie stehná s dusenou kapustou
Kačacie stehno nasolíme, okoreníme, tymian nakrájame nadrobno a posypeme ním stehná. Pridáme olej a...
Paella s kuracím mäsom
Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských...