Fakt výborný zelerový šalát

korbacik - fotkakorbacik, 31. marca 2011

Práve idem raňajkovať, priniesla som si do práce zelerový šalát, tak som sa rozhodla, že Vám poskytnem recept na jeho prípravu. Je to naozaj Zobraziť celý popisPráve idem raňajkovať, priniesla som si do práce zelerový šalát, tak som sa rozhodla, že Vám poskytnem recept na jeho prípravu. Je to naozaj jednoduché a rýchle. Dúfam, že ten zeler Vás neodradí, minimálne kvôli tomu, že je zdravý. Takže...

20 minút
príprava

Suroviny

1 menší
2 stredné
1
 alebo tat. omáčka
 posekané




Postup

  1. 1

    Zeler a mrkvu očistíme, umyjeme a postrúhame na slzičkovom strúhadle. To isté urobíme aj s jabĺčkom. Množstvo a pomer nechám na Vás. Osolíme, okoreníme a zalejeme majonézou alebo tat. omáčkou ( ja si ju rýchlo vymiešam doma - olej, vajce, MČK, soľ, horčica, uhorková šťava, trochu cibule ). Hotový šalát posypeme posekanými orechmi , dáme schladiť a šalátik je hotový. Ja som tam minule nakrájala mandarínky a bolo to celkom chutné. Prajem všetkým dobrú chuť!

Diskusia k receptu

letisia
výborný nápad, len ja si tam dám radšej iba jogurt, alebo pochúťkovú smotanu, snáď bude dobrý aj tak
pivonka
Tak toto určite zakladám. Mám na to hneď niekoľko dôvodov.
1. Zeler, ktorý kupujem, je obrovský a naraz ho samozrejme neminiem. Zbytok musím zamraziť, pretože či ho skladujem v chladničke, alebo voľne v špajzi, napadne ho pleseň. Tento recept zásadne zvýši jeho spotrebu.
2. Všetci chceme na leto schudnúť, takže hor´sa na šaláty :-)
3. Dcéra má veľmi rada zeler a ani ja nepohrdnem.
4. Že je zdravý, si už písala, ja to iba hrubo podčiarkujem.
pusta
pripomína mi to známy šalát Warldorf.
korbacik
...Letisia, jasné, že bude dobrý aj s jogurtom, žalúdok sa ti určite poďakuje, ak mu je majolka ťažká...
korbacik
... apropo, som rada, že ho vyskúšate. Keby bolo viac času, zverejňujem rcp ako divá, v práci však treba aj pracovať, no a doma PC okupuje dcéra. A niekto sa musí starať aj o domácnosť:)
lyali
Verím, že fakt výborný :-) Ukladám :-)
pachola
dávam namiesto mrkvy konzervu ananásu aj so šťavou ,ak sú väčšie kúsky tak nakrájam ,používam biely jogurt
mirmaj
aj my tak robíme, namiesto mrkvy ananas a naviac nastruhaný tvrdý syr a tento šalatík je naozaj výborný
veronikak
ja som naposledy robila zelerovy salat tak, ze som zeler uvarila s kuracimi prsiami a bujonom, oboje nadrobno nakrajala, pridala zavarane broskyne (tiez nadrobno), tatarku (alebo jogurt). sol, biele korenie a mnam ;)...
cristinka
Aj ja robievam podobne, namiesto majolky biely jogurt a trochu citronovej stavy.
Vyborna je aj kombinacia, ked namiesto mrkvy date cviklu. :D
sailero
zeler som uz ako male dieta odmietala a prvy raz pred rokom mi ZACHUTIL- otec necakane vyprazal tenucke zelerove platky a s hranolkami a tatarskou. Zeler sa omylom urodil v zahrade VIAC a u nas len do polievky a odrazu takto milo nas chutovo prekvapil. Vyskusam aj SALATY.
remcula
Já mám celer strašně ráda a za recept na salát z celeru, mrkve a jablka jsem ti moc vděčná!!
korbacik
... sailero, tie vyprážané zelerové plátky si urobím aj ja, Tvoj ocino vie, čo je dobré:)
bozulka
Vyprážaný zeler som robievala celé roky,asi 1,5 cm plátky som oblanšírovala a v trojobale vysmažila,a tiež nám chutil.Treba dávať pozor aby bol pekný biely - ináš nebude tak chutný.Šalátiky sú veľmi zdravé aj chutné.
martamm
korbacik, salatik uz je v chladnicke, iba s malou zmenou, pouzila som biely jogurt namiesto majolky a pre pridala som susenu mätu piepornu, ktora mu dodala sviezost, dakujem Ti za inspiraciu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia