Sedliacka omeleta

evusik - fotkaevusik, 30. apríla 2010
Sedliacka omeleta
Foto: evusik

Takýmto jedlám hovorím zbytkové. Sú to jedlá ktoré robím zo zbytkov buď od obeda, alebo z predchádzajúceho dňa.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Túto omeletu robím vždy keď mi ostanú zemiaky, ostatné ingrediencie pohľadám v chladničke a dám to čo tam nájdem, klobásku, párok, slaninu, údené .... a zeleninu - cibuľu, papriku, rajčinu, pórik, brokolicu .... no a samozrejme vajcia.

  2. 2

    Zemiaky na rozpálenom oleji opražíme do chrumkava. Pridáme pokrájanú papriku, rajčinu (môže byť aj lečo) cibuľu nakrájanú na mesiačiky a klobásku. Prudko opražíme až si klobáska pustí šťavu, osolíme, okoreníme, prikryjeme a podusíme toľko aby paprika bola mäkká ale nie rozvarená. Odokryjeme a vydusíme šťavu na minimum. Zalejeme rozmiešanými vajíčkami, posypeme petržlenovou vňaťou, zmiernime oheň a necháme stuhnúť. Ja omeletu pár minút opekám, potom úplne vypnem (varím na elektrike), prikryjem a nechám pod pokrievkou stuhnúť.

  3. 3

    Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou, šalátom podľa chuti.

Diskusia k receptu

2010
evusik,
to vobec nie je zo zvyskov to je ta najlepsie jedlo ked je clovek hladny.
Skus dat viac vajiciek poriadne ich vymiesaj odrazu nemas omeletu ale spanielsku pochutku frittata.(Ja to neviem obratit ako ty kucharsky sampioni ale do preklopim do pruhej panvice a pokracujem).
1x alda
haston
všetko, čo obsahuje zemiaky, mi chutí (s výnimkou zemiakového poľa:). neviem, čo by som jedol, keby kolumbus neobjavil ameriku...
takže si to pridávam do kk.
sovka62
V utorok som takúto omeletu chystala vnučkám na obed. Keďže mám na prípravu obeda vždy málo času, zemiaky, klobásku a cibuľu som si opiekla už ráno, pred odchodom do práce, nechala v panvici s tým, že keď prídu, už len pridám vajcia a dokončím. Prišli, ale musela som niečo dorobiť, tak som ich poslala hore do bytu s tým, že o pár minút budem hore. Neviem, či si manžel myslel, že za tých pár minút umrú od hladu, ale keď som prišla, už mali obsah panvice zohriaty a rozdelený na tanieroch. Vajcia, samozrejme, nikde. Myslela som, že na vystrie. Ale dievčatká svojho milovaného deduška hájili, tvrdili, že je to dobré aj bez vajec a aj to zjedli. No čo už, ako sa hovorilo za starých čias: "iniciatívny blbec je horší ako triedny nepriateľ" (čím, samozrejme, nechcem uraziť môjho manžela, len by sa ma občas mohol spýtať, kým sa do niečoho zamieša).
sjuz
Vyzerá veľmi chutne. Tuším urobím cez týždeň na večeru...:)
jarco
Keď je pekná fotka, z bežného jedla je hneď špecialita, na ktorú sa zbiehajú sliny :-)
nastenkaa
dnes bude na obed aj u nás,len namiesto papriky a rajčín dávam sterilizovaný hrášok a opekám z obidvoch strán,takto to robievala moja babička aj moja mama,už sa teším...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia