Foto: evusik
Takýmto jedlám hovorím zbytkové. Sú to jedlá ktoré robím zo zbytkov buď od obeda, alebo z predchádzajúceho dňa.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Túto omeletu robím vždy keď mi ostanú zemiaky, ostatné ingrediencie pohľadám v chladničke a dám to čo tam nájdem, klobásku, párok, slaninu, údené .... a zeleninu - cibuľu, papriku, rajčinu, pórik, brokolicu .... no a samozrejme vajcia.
- 2
Zemiaky na rozpálenom oleji opražíme do chrumkava. Pridáme pokrájanú papriku, rajčinu (môže byť aj lečo) cibuľu nakrájanú na mesiačiky a klobásku. Prudko opražíme až si klobáska pustí šťavu, osolíme, okoreníme, prikryjeme a podusíme toľko aby paprika bola mäkká ale nie rozvarená. Odokryjeme a vydusíme šťavu na minimum. Zalejeme rozmiešanými vajíčkami, posypeme petržlenovou vňaťou, zmiernime oheň a necháme stuhnúť. Ja omeletu pár minút opekám, potom úplne vypnem (varím na elektrike), prikryjem a nechám pod pokrievkou stuhnúť.
- 3
Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou, šalátom podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to vobec nie je zo zvyskov to je ta najlepsie jedlo ked je clovek hladny.
Skus dat viac vajiciek poriadne ich vymiesaj odrazu nemas omeletu ale spanielsku pochutku frittata.(Ja to neviem obratit ako ty kucharsky sampioni ale do preklopim do pruhej panvice a pokracujem).
takže si to pridávam do kk.