Jahodové gule zo zemiakového cesta fotorecept
Foto: Olinecka
Určite keď chcete potešiť svojich blízkych alebo drobcov, oplatí sa uvariť takúto dobrotu.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
6-7 ks |
|
250-300 g (podľa potreby) |
|
(na chuť) |
|
2 ks |
|
Dokončenie: | |
|
|
podľa potreby (alebo mleté orechy) |
|
|
|
(mrazené alebo čerstvé) |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme nakrájame na malé kúsky uvaríme v slanej vode. Uvarené popučíme, aby neboli hrčky, dáme na pomúčenu pracovnú dosku vychladnúť.
-
2
Zo surovín vypracujeme hladké cesto, pripravíme si jahody, moje sú mrazené z minulého roka.
-
3
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi na 1 cm nakrájame na kocky. Do stredu dáme jahodu, tvoríme gule.
-
4
Do osolenej vriacej vody ich dáme variť, keď vyplývajú scedíme. Prepláchneme vlažnou vodou, necháme odkvapkať. Pripravime si maslo, ktoré rozpustíme, osmažíme do zlatista strúhanku, polejeme odkvapkané jahodové gule. Osolíme a posypeme práškovým alebo kryštálovým cukrom.
Áno mrazená pozdravujem.