Kysnutý orechový koláč

Foto: Romanneta
16
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| 300 g |
|
| 20 g |
|
| 100 ml vlažné |
|
| štipka |
|
| 50 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| Plnka: | |
| 150 g mleté |
|
| 50 g |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
| podľa potreby |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Do misky dáme múku, soľ, rozpustené maslo, kryštálový cukor, žĺtok a prilejeme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku.
- 3
Zmiešame mleté orechy, práškový cukor, citrónovú kôru, rum a prilejeme trochu teplého mlieka. Cesto vyvaľkáme a natrieme plnkou.
- 4
Zvinieme ho a preložíme na vymastený plech. Po vrchu ho potrieme olejom. Necháme ešte 10 minút kysnúť.
- 5
Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Upečený potrieme po vrchu olejom a necháme ho vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom.
- 6
V reze.
Tiež orechový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu