Kysnutý orechový koláč
Foto: Romanneta
16
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
300 g |
|
20 g |
|
100 ml vlažné |
|
štipka |
|
50 g |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
150 g mleté |
|
50 g |
|
3 PL |
|
|
|
podľa potreby |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Do misky dáme múku, soľ, rozpustené maslo, kryštálový cukor, žĺtok a prilejeme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste vykysnúť.
- 2
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku.
- 3
Zmiešame mleté orechy, práškový cukor, citrónovú kôru, rum a prilejeme trochu teplého mlieka. Cesto vyvaľkáme a natrieme plnkou.
- 4
Zvinieme ho a preložíme na vymastený plech. Po vrchu ho potrieme olejom. Necháme ešte 10 minút kysnúť.
- 5
Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Upečený potrieme po vrchu olejom a necháme ho vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom.
- 6
V reze.
Tiež orechový závin:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu