Kysnutý orechový závin
Kysnutý orechový závin

Kysnutý orechový koláč

romanneta - fotkaromanneta, 7. júla 2019
Kysnutý orechový koláč
Foto: Romanneta
16
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
20 g
100 ml vlažné
štipka
50 g
2 PL
1 ks
Plnka:
150 g mleté
50 g
3 PL
podľa potreby
Na potretie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Do misky dáme múku, soľ, rozpustené maslo, kryštálový cukor, žĺtok a prilejeme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku.

    Kysnutý orechový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame mleté orechy, práškový cukor, citrónovú kôru, rum a prilejeme trochu teplého mlieka. Cesto vyvaľkáme a natrieme plnkou.

    Kysnutý orechový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Zvinieme ho a preložíme na vymastený plech. Po vrchu ho potrieme olejom. Necháme ešte 10 minút kysnúť.

    Kysnutý orechový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Upečený potrieme po vrchu olejom a necháme ho vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom.

  6. 6

    V reze.

    Kysnutý orechový koláč - obrázok 6

Diskusia k receptu

cesminaz
Závin sa ti podaril velmi pekne.Vidím,že si tu nová :-) tak vitaj na Vareche.
olinecka
Takéto mám veľmi rada,ale aj rada pečiem, chválim podaril sa.
marienka
ja som tento zavin robila dnes, velmi dobry, chutny, dakujem, ze som ho nasla