Kysnutý orechový závin
Kysnutý orechový závin

Kysnutý orechový koláč

romanneta - fotkaromanneta, 7. júla 2019
Kysnutý orechový koláč
Foto: Romanneta
16
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
20 g
100 ml vlažné
štipka
50 g
2 PL
1 ks
Plnka:
150 g mleté
50 g
3 PL
podľa potreby
Na potretie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Do misky dáme múku, soľ, rozpustené maslo, kryštálový cukor, žĺtok a prilejeme kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku.

    Kysnutý orechový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Zmiešame mleté orechy, práškový cukor, citrónovú kôru, rum a prilejeme trochu teplého mlieka. Cesto vyvaľkáme a natrieme plnkou.

    Kysnutý orechový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Zvinieme ho a preložíme na vymastený plech. Po vrchu ho potrieme olejom. Necháme ešte 10 minút kysnúť.

    Kysnutý orechový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 35 minút. Upečený potrieme po vrchu olejom a necháme ho vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom.

  6. 6

    V reze.

    Kysnutý orechový koláč - obrázok 6

Diskusia k receptu

cesminaz
Závin sa ti podaril velmi pekne.Vidím,že si tu nová :-) tak vitaj na Vareche.
olinecka
Takéto mám veľmi rada,ale aj rada pečiem, chválim podaril sa.
marienka
ja som tento zavin robila dnes, velmi dobry, chutny, dakujem, ze som ho nasla




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia