Jahodový nepečený zákusok

stacy77777 - fotkastacy77777, 10. mája 2013

Experiment na letné mesiace...

40
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 bal.
200 g
200 g
500 g
2 ks
2 ks
2 ks
1 dl
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jahodový kompót zmixujeme,rozmiešame vo vode zlaté klasy,vlejeme a uvaríme puding.

  2. 2

    Maslo vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom,pridáme tvaroh a vychladený jahodový puding. Vymiešame mixérom do hladka,zmes je troška redšia.

    Jahodový nepečený zákusok - obrázok 2
  3. 3

    Jahodové želatíny - 2ks rozmiešame asi v 10lyžiciach vody, necháme napučať, nahrejeme-nevaríme. Keď trocha vychladne, vmiešame najskôr zo 2-3lyžice plnky a potom prilejeme k ostatnej. Opäť dôkladne vymiešame mixérom.

  4. 4

    Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme sušienky,dáme vrstvu plnky,postup opakujeme. Sušienok boli štyri vrstvy,teda aj z vrchnou.

    Jahodový nepečený zákusok - obrázok 4
  5. 5

    Dáme do chladničky ztuhnúť, najlepšie cez noc. Dobrú chuť...

    Jahodový nepečený zákusok - obrázok 5

Diskusia k receptu

34 komentárov k receptu
Veľmi pekne to vypadá, ako šablónou vyrezané....a hlavne, chutné. Len škoda, že takéto sušienky na podobné nepečené nepredávajú aj v dia verzii, hneď by ma to pokúšalo spraviť.
Mimochodom, Petit Beurre boli asi najviac kupované sušienky, často som si ich kupovala, neviem, ako chutia teraz, ale pred 40 aj viac rokmi bola cítiť ich maslová príchuť.
@evanaaa - vidíš, to som vôbec nevedela,že tie sušienky majú takú dlhú tradíciu, sú jemné,chutné. A určite sú aj podobné dia sušienky,ktorými môžeš nahradiť tieto Petit...vďaka za komentár, aj všetkým ostatným...:-))

Pridaj komentár k receptu: