Možno je už po sezóne ale aj do budúcna by som vám chcela ponuknúť recept na výborný lekvár robím ho už vyše tridsať rokov a vždy sa vydarí.
Suroviny
5 kg |
|
1 kg |
|
1 dcl |
|
1/2 sáčik |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Umyté slivky večer vykôstkujeme, presypeme cukrom a občas zamiešame. Na druhý deň začneme lekvár variť v smaltovanom hrnci. Na spodok prilejeme ocot a naň pridáme slivky. Varíme na miernom ohni 4-6 hodín. Slivky sa musia odpariť na polovičku pôvodného množstava a potom prisypeme konzervačný prostriedok a odstavíme. Lekvár dobre vyšľaháme (ja som si pomohla ponorným mixérom) a hneď za horúca naplníme poháre, ktoré nechám vychladiť v deke. Slivky sa v hrnci nesmú celý čas miešať.
Diskusia k receptu