Foto: olinka12
Možno je už po sezóne ale aj do budúcna by som vám chcela ponuknúť recept na výborný lekvár robím ho už vyše tridsať rokov Zobraziť celý popisMožno je už po sezóne ale aj do budúcna by som vám chcela ponuknúť recept na výborný lekvár robím ho už vyše tridsať rokov a vždy sa vydarí.
Postup
-
1
Umyté slivky večer vykôstkujeme, presypeme cukrom a občas zamiešame. Na druhý deň začneme lekvár variť v smaltovanom hrnci. Na spodok prilejeme ocot a naň pridáme slivky. Varíme na miernom ohni 4-6 hodín. Slivky sa musia odpariť na polovičku pôvodného množstava a potom prisypeme konzervačný prostriedok a odstavíme. Lekvár dobre vyšľaháme (ja som si pomohla ponorným mixérom) a hneď za horúca naplníme poháre, ktoré nechám vychladiť v deke. Slivky sa v hrnci nesmú celý čas miešať.
Diskusia k receptu