Maďarský guláš à la Bogar fotorecept

bogar - fotkabogar, 3. apríla 2012
Maďarský guláš à la Bogar (fotorecept)
Foto: bogar

minulo týždňový obed.... a s domácou knedľou mňam....

5
porcií
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
2 ks
2 ks
1 ks väčšia
1 ks malý
1 PL
3 PL
3 strúčiky
 na zahustenie
 podľa potreby
Koreniny:




Postup

  1. 1

    mäso som si umyla očistila od blán osušila a nakrájala na kocky...

    Maďarský guláš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cibuľku som nakrájala na menšie kúsky a spenila na oleji spolu s cesnakom... :)

    Maďarský guláš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    kým cibuľa sa oprážala nakrájala som si papriky a paradajky ...

    Maďarský guláš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ku cibuľke som pridala mäso a obielila ho z každej strany ... keď sa mäso zatiahlo pridala som koreniny okrem majoránky a bazalky....

    Maďarský guláš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    tak isto som pridala pretlak kečup a horčicu všetko som dobre premiešala nechala prejsť varom ...

    Maďarský guláš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a zaliala som to vodou hodila som tam bobkáč prikryla a nechala dusiť cca 1hod.

    Maďarský guláš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    po hodine som mäso vytiahla ochutnala ale bolo ešte žuvacie tak som pridala mäsový bujón a nechala som ho ešte cca pol hod dusiť, záleží aj od hovädziny aká je stará ... na záver som to zahustila múkou rozrobenou vo vode a dala majoránku a bazalku nechala som to prevrieť a dobrú chuť.....

    Maďarský guláš à la Bogar (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evilauri
Mnam, ten gulasik sa ti teda vydaril, ja som s kecupom, horcicou a pretlakom este nerobila, ale vypada velmi chutne,toto musim vyskusat :-)
morenajea
vyzerá dobre, skús ho spraviť v tlakovom hrnci - bude rýchlejšie hotový
orchidea
Nemusela by si ma prehovárať aby som si z neho dala...Krásne spracovaný recept a guláš super.
1x lianka
dedostano
Dobrý guláš to je ono a ktomu takých aspoň 6 knedlí,potom pol hodinku siesty a deň ako ......
afataga
vyborna klasika, robim velmi podobny len nedavam kecup, staci pretlak a nedavam bujon, radsej chilli :-)
duschko
Na foto vyzera byt velmi chutny, Tie knedliky su uzasne. No ked madarsky, tak aspon jednu feferonku alebo chilli, aspon u mna. Tak ako pise morenajea, skus v tlakovom hrnci, usetris min. jednu hodinu varenia.
mia2404
Vyzerá fantasticky , dala si mi inšpiráciu na obed , takže idem nato :-)))
concord
Všetko môže byť snáď maďarské okrem tých knedlí. Maďarská kuchyňa nepozná knedle a nikde v Maďarsku vám nepodajú ku gulášu knedlu. Je sa s ich vynikajúcim chlebom alebo štípancami
monika82
Robievam podobný, ale z bravčového a pridávam aj pivo, guláš má úplne inú chuť.
A tie knedle vyzerajú výborne, ja knedle nerobím, ani jeden môj pokus nebol úspešný, tak kupujem.
radox1
cibula malo orestovana,gulas sa nedusil ale varil.pretlak sa musi zarestovat do cibule a kecup a horcicu vynechat.namiesto bujonu pridat spikovu kost.knedla super.
1x cajiky
rulik
@morenajea-m áš pravdu v kuchte je rýchlejší, ale poctivo pomaly dusený naberie viac chutí, záleží koľko má človek času,inak výborný receptík, hlavne preto, že je z hovädziny
mia2404
Vynikajúci guláš , práve dovarený domácou knedľou len som vynechala kečup a nezahustila , bolo to husté aj bez zahustenia mňaaam :-)
lizi
práve dovarený :) super mňam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia