Foto: bogar
minulo týždňový obed.... a s domácou knedľou mňam....
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks väčšia |
|
1 ks malý |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
3 strúčiky |
|
na zahustenie |
|
podľa potreby |
|
|
|
Koreniny: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
mäso som si umyla očistila od blán osušila a nakrájala na kocky...
-
2
cibuľku som nakrájala na menšie kúsky a spenila na oleji spolu s cesnakom... :)
-
3
kým cibuľa sa oprážala nakrájala som si papriky a paradajky ...
-
4
ku cibuľke som pridala mäso a obielila ho z každej strany ... keď sa mäso zatiahlo pridala som koreniny okrem majoránky a bazalky....
-
5
tak isto som pridala pretlak kečup a horčicu všetko som dobre premiešala nechala prejsť varom ...
-
6
a zaliala som to vodou hodila som tam bobkáč prikryla a nechala dusiť cca 1hod.
-
7
po hodine som mäso vytiahla ochutnala ale bolo ešte žuvacie tak som pridala mäsový bujón a nechala som ho ešte cca pol hod dusiť, záleží aj od hovädziny aká je stará ... na záver som to zahustila múkou rozrobenou vo vode a dala majoránku a bazalku nechala som to prevrieť a dobrú chuť.....
A tie knedle vyzerajú výborne, ja knedle nerobím, ani jeden môj pokus nebol úspešný, tak kupujem.