Drožďová polievka
Foto: bogar
Výborná polievka zo škôlky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle som si pražila do sklovita cibuľu nakrájanú na jemno.
-
2
Pridala som nastrúhanú mrkvu a mleté čierne korenie s mletou rascou, opekala asi 2 minúty za stáleho miešania.
-
3
Pridala som rozdrvenú kocku droždia a za stáleho miešania som ju rozpustila a spojila s cibuľkou a mrkvou, tiež asi 2-3 minúty.
-
4
Musí sa takto pekne rozpustiť, pridala som červenú mletú papriku všetko premiešala.
-
5
Zaliala vývarom, ochutila sušenou petržlenovou vňaťou a nechala variť aspoň 12 minút kým mrkva úplne zmäkla.
-
6
Medzitým som si pripravila zmes na krupicové knedličky. Zmiešala som vajíčko, olej a pridávala som krupicu, kým cesto získalo konzistenciu, ktorá sa dala krájať alebo cediť cez sitko na halušky - haluškovač.
-
7
Ochutnala som polievku, ak bolo treba dosolila som ju. Do polievky som nahádzala z doštičky s nožíkom knedličky. Knedličky sa nesmú dlho variť inak budú tuhšie a hlavne ich nesoľte (cesto), varíme 2-4 minúty podľa veľkosti, samozrejme najlepšie je ochutnať či sú hotové keď vyplávajú na povrch. Dobrú chuť.
-
8
Upozornenie: Droždie veľmi smrdí/mne vonia, po celom byte keď sa topí a následne aj varí, ja tú vôňu zbožňujem...
Dlouho jsem ji neměla, vyhýbám se kvasnicím. Nadělala jsi mi chutě, milá @bogar !
@haji ja milujem drozdie chcela som dat aj zeler ale zial nemala som a s karfiolom musi byt mega teda milujem celkovo zeleninu super skusim nabuduce
@frezia68 no neviem jak u vaa ale u nas uz celkom aj je drozdie :)
dakujem krasne za komentiky :)