Holúbky fotorecept
šéfkuchárka hotela Karpatia v Humennom, 12. mája 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu, ktorej sme vyrezali hlúbik, dáme variť do osolenej vody s kvapkou oleja, aby zmäkla. Postupne odoberáme jednotlivé listy a dáme vychladnúť. Pripravíme pomleté mäso spolu s koreninami, cibuľou a cesnakom. Do tejto zmesi primiešame už uvarenú ryžu, vajíčka a trocha pretlaku.
- 2
Zmesou plníme jednotlivé listy a zatáčame do kornútov, tak, aby plnka nevyšla von. Kornúty opatrne poukladáme do hrnca a zalejeme vodou, do ktorej sme rozmiešali pretlak. Zalejeme len tesne nad kornútmi.
- 3
Dáme dusiť na pomalom ohni. Do hrnca môžeme pridať nasekanú kapustu, ktorá nám zvýšila, alebo podľa chuti môžeme použiť kapustu kyslú – na zvýraznenie chuti. Hotové holúbky vyberieme a podávame.
- 4
Náš tip: Do šťavy, ktorá nám ostala z prípravy plnených kapustných listov, môžeme pridať ešte pretlak alebo drvené paradajky, zahustiť múkou a máme paradajkovú omáčku. V niektorých regiónoch sa holúbky po uvarení opečú na masle alebo len tak nasucho.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/holubky--plnena-kapusta-fotorec...
varecha.pravda.sk/recepty/nasa-sarma/14701-recept.html...
varecha.pravda.sk/recepty/hunki-halupki-fotorecept/16264-...
namiesto kapustnice