Foto: babina49
V špajzi som našla jablká,ktoré potrebovali už "akútne" spracovať. Je nedeľa,na obed som prišla z práce,tak to istí jedine lístkové cesto...
Postup
-
1
lístkové cesto som si dala na parapetnú dosku okna "rozmraziť" a zatiaľ som strúhala jablká a na suchej panvici opražila trochu strúhanky. Cesto som prekrojila na polovicu, každú rozvaľkala,do 2/3 posypala opraženou strúhankou
-
2
na tú strúhanku som rozsypala nastrúhané jablká a posypala škoricovým cukrom,ktorý som nemala ,tak som zmiešala vanilkový cukor so škoricou
-
3
štrúdľu stočíme a dáme na vodou obliaty plech. Nemastí sa plech! Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom.
-
4
Tí,ktorí vajcia kupujú tak ako ja,nemusia ničím potierať,len to šupnú do rúry a keď štrúdľu vyberiem,tak ju potriem olejom,aby trošku zmäkla a nelámala sa pri krájaní.
-
5
posypeme práškovým cukrom
-
6
Vydržala asi tak hodinu-už nemáme nič,deti zjedli všetko
Diskusia k receptu