Šľahačková roláda

galka01 - fotkagalka01, 28. apríla 2010
Šľahačková roláda
Foto: galka01

Šľahačková roláda je super, nie je moc sladká, rýchlo je pripravená a u nás doma ešte rýchlejšie zjedená. Predpokladám, že je to dosť starý recept, ale treba vyskúšať....

5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

5 ks
10 dkg
3 polievkové lyžice
1 polievková lyžica
3 dcl
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky si oddelíme od bielok. Bielka so štipkou soli a kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny. Potom jemne primiešame žĺtky, kakao a maizenu. Na plech dáme alobal, ktorý jemne potrieme bravčovou masťou. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 180-tke. Po upečení zrolujeme aj s alobalom ako závin. Necháme vychladnúť, potom jemne roztočíme a naplníme vyšľahanou šľahačkou . Jemne zatočíme a zabalíme do čistého alobalu, necháme chvíľočku zachladiť v chladničke a papáme. Roládu môžeme jemne posypať aj práškovým cukrom....samozrejme kto má rád sladšie. Nemá chybu, taká ne posypaná....

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
roládka úžasná, bez lepku, škoda, že nie sú v nej aj oriešky. nedá sa?a ešte - musí to byť alobal, nedalo by sa iba s papierom?
Ja som to teda neskúšala zatiaľ s alobalom, ale moja kolegyňa v práci tiež tak pečie už dlhé roky rolády a môžem povedať, že výborné a aj na vzhľad pekne vyzerajú. Ja sa chcem ale spýtať na potretie alobalu tou bravčovou masťou, nie je to potom v tom piškóte citiť, ja potieram plechy skôr maslom alebo Ramou.