Foto: galka01
Šľahačková roláda je super, nie je moc sladká, rýchlo je pripravená a u nás doma ešte rýchlejšie zjedená. Predpokladám, že je to dosť starý Zobraziť celý popisŠľahačková roláda je super, nie je moc sladká, rýchlo je pripravená a u nás doma ešte rýchlejšie zjedená. Predpokladám, že je to dosť starý recept, ale treba vyskúšať....
porcií
príprava
Postup
-
1
Žĺtky si oddelíme od bielok. Bielka so štipkou soli a kryštálovým cukrom vyšľaháme do peny. Potom jemne primiešame žĺtky, kakao a maizenu. Na plech dáme alobal, ktorý jemne potrieme bravčovou masťou. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri 180-tke. Po upečení zrolujeme aj s alobalom ako závin. Necháme vychladnúť, potom jemne roztočíme a naplníme vyšľahanou šľahačkou . Jemne zatočíme a zabalíme do čistého alobalu, necháme chvíľočku zachladiť v chladničke a papáme. Roládu môžeme jemne posypať aj práškovým cukrom....samozrejme kto má rád sladšie. Nemá chybu, taká ne posypaná....
Diskusia k receptu