Jablkovo-marhuľová žemľovka fotorecept
Foto: olinecka
Túto dobrotu máme radi, vhodné pre deti, ale aj dospelých, ktorí majú radi sladký obed, večeru.
príprava
na 190 °C
Suroviny
6 - 7 ks (rožky 2 - 3-dňové) |
|
podľa potreby |
|
3 - 4 PL |
|
2 - 3 ks (väčšie nastrúhané) |
|
(alebo trstinový) podľa sladkosti jabĺk |
|
|
|
1 hrsť |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
štipka |
|
Na vymastenie zapekacej misy: | |
(alebo maslo ) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Rožky si pokrájame na kolieska a zľahka namáčame do mlieka, pridáme soľ a trochu oleja, premiešame.
-
2
Zapekaciu misu vymastíme maslom alebo olejom a rozložíme polovicu zmesi z rožkov. Jablká nastrúhame pridáme cukor, hrozienka, mletú škoricu podľa seba. Premiešame nanesieme na rožky.
-
3
Na to poukladáme marhuľový kompót.
-
4
Navrch pridáme druhú polovicu rožkov.
-
5
Do mlieka dáme vanilkový cukor a vajíčko, ktoré rozhabarkujeme, polejeme vrch žemľovky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov 30 - 35 minút dozlatista.
-
6
Upečenú žemľovku pred podávaním posypeme práškovým cukrom .Dobrú chuť.
-
7
Nakoniec niečo z jesene na dvore.
Diskusia k receptu