Žemľovka
Žemľovka

Jablkovo-marhuľová žemľovka fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 6. októbra 2017
Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept)
Foto: olinecka

Túto dobrotu máme radi, vhodné pre deti, ale aj dospelých, ktorí majú radi sladký obed, večeru.

15 minút
príprava
30-35 minút
na 190 °C

Suroviny

6 - 7 ks (rožky 2 - 3-dňové)
podľa potreby
3 - 4 PL
2 - 3 ks (väčšie nastrúhané)
 (alebo trstinový) podľa sladkosti jabĺk
1 hrsť
štipka
Na vymastenie zapekacej misy:
 (alebo maslo )
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky si pokrájame na kolieska a zľahka namáčame do mlieka, pridáme soľ a trochu oleja, premiešame.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zapekaciu misu vymastíme maslom alebo olejom a rozložíme polovicu zmesi z rožkov. Jablká nastrúhame pridáme cukor, hrozienka, mletú škoricu podľa seba. Premiešame nanesieme na rožky.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na to poukladáme marhuľový kompót.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Navrch pridáme druhú polovicu rožkov.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do mlieka dáme vanilkový cukor a vajíčko, ktoré rozhabarkujeme, polejeme vrch žemľovky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov 30 - 35 minút dozlatista.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečenú žemľovku pred podávaním posypeme práškovým cukrom .Dobrú chuť.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec niečo z jesene na dvore.

    Jablkovo-marhuľová žemľovka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: